Begraven

De mogelijkheden bij een begrafenis

U maakt de keuze voor begraven als u met regelmaat terug wilt gaan naar een plek waar u uw geliefde kunt gedenken. Veel begraafplaatsen zijn goed onderhouden parken met mooie bomen, volop vogels en vaak ook eekhoorntjes. Een mooie plek om tot rust te komen.
 

 

Algemeen graf of particulier graf

Op de meeste begraafplaatsen kunt u kiezen voor een algemeen graf of een particulier graf. In een algemeen graf worden meerder personen begraven die elkaar niet kennen. Het graf wordt na 10 jaar geruimd. Een particulier graf heet ook wel een familiegraf.

U huurt een graf in eerste instantie voor 10 jaar. Daarna kunt u besluiten of het graf blijft bestaan en u de huur verlengt. Bij een familiegraf bepaalt u zelf wie erin begraven wordt. Een algemeen graf is goedkoper dan een particulier graf. In Nederland zijn er ook een aantal natuurbegraafplaatsen. Wie hier begraven wordt, heeft eeuwigdurende grafrust.

>>Bekijk hier de begraafplaatsen in Amsterdam

Bij het uitzoeken van het graf is het verstandig alvast te vragen naar de richtlijnen voor het grafmonument. Vooral als u al ideeën heeft over het gedenkteken. Niet alles mag namelijk op elke plek. Soms mogen er op een bepaald stuk alleen maar stenen monumenten staan en op andere plekken mag wel alles.

Na de begrafenis duurt het even voor u een gedenkteken kunt plaatsen. De grond moet nog inklinken, anders staat het monument binnen de kortste keren scheef. Wel is het mogelijk om een tijdelijk gedenkteken neer te zetten. Bijvoorbeeld een bordje of een kruis. We kunnen u informeren over de mogelijkheden.

Ondertussen kunt u op zoek gaan naar een mooi monument. Vaak kent de steenhouwer de regels en afmetingen en dergelijke. Verzeker u er in ieder geval van dat dit zo is.
 

Kosten van begraven

Begraven is over het algemeen duurder dan cremeren. Zeker als het om een particulier graf gaat. De begraafplaats brengt de volgende kosten in rekening:

Begraafrecht:
Het recht om begraven te worden

Grafkosten:
De kosten van de huur van het graf voor een bepaalde periode. Meestal moeten de grafkosten voor 10 jaar in één keer worden voldaan. U heeft meestal keuze uit verschillende graven met verschillende prijzen. De prijzen lopen uiteen door de ligging van het graf of de diepte van het graf (één, twee, of meer personen)

Onderhoudskosten begraafplaats:
Een jaarlijkse bijdrage voor het onderhoud van de gehele begraafplaats. Meestal moeten deze kosten in één keer voor 10 jaar worden afgekocht.

Onderhoudskosten graf:
Deze kosten worden niet altijd geheven. Soms mag u het graf zelf onderhouden.

Gebruik van een rijdende baar bij de grafgang

Dragers:
Deze kosten gelden niet als u de overledene zelf naar het graf begeleidt. Dit wil niet iedereen en soms zijn de omstandigheden ook zo dat we het afraden. Bij Onyx vinden we het wel mooi als de familie dit zelf doet en het scheelt u ook in de kosten. We zullen het dus altijd aan u voorleggen.
 

Bekijk hier de kosten van een begrafenis in Amsterdam

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie?

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.