Onyx Uitvaart | Condoleance

Condoleance

Op deze pagina kunt u uw condoleancebericht achterlaten voor de familie. Ook kunt u, indien beschikbaar, extra informatie nalezen voor de uitvaartplechtigheid. We wensen u veel sterkte.

Constant Jack Vecht

 21 december 1947   10 november 2020

Opeens was je weg, Constant

Onze lieve vader en broer is niet meer.
Onze steun en toeverlaat is ons ontvallen.

Uw persoonlijke condoleance

Mevrouw Alzira Bettencourt de Assis
Like a river with no return
Like a flame that lost its power
Life is pure
Life is a mystery
In the hands of the almighty
For the ones who have seen the light
To him depart
For life
And eternity
To eternity
And life

11 maart 2021
De heer max arian
lieve mieke, jack sr. ruben, jack jr. ,tijdens de ontroerende uitvaart van constant zaten we in een bos zonder voldoende wifi.
pas nu, terug in amsterdam, heb ik het alsnog kunnen bijwonen. ik ben heel erg onder de indruk van de grote liefde waarmee jullie over constant spraken en eigenlijk ben ik gelukkig dat hij, zij het laat, zo gelukkig was jullie vader te zijn, een soort van jeugdherbergvader nog wel.
ik heb constant meer gekend als politiek dier, activist en groene-directeur. de levend geworden jaren zeventig met al de goede en ook wat minder goede kanten daarvan. door jullie woorden besef ik pas goed hoeveel hartelijkheid, gastvrijheid en humor er met zijn dood zijn verdwenen.
maar al die fijne herinneringen sterken jullie, denk ik, meer dan je nu kan beseffen. het ga jullie goed, nog heel veel sterkte, en blijven jullie gezond,
max arian
01 december 2020
Familie Myers
Wij wensen de familie en vrienden sterkte met dit grote verlies. De laatste dagen halen wij veel herinneringen op. Etentjes in Maastricht, bezoekjes aan elkaars stand en uiteraard de gesprekken over kunst. Niets was te gek en overal was humor in terug te vinden. Deze herinneringen koesteren wij. Familie Myers van Kunsthandel Studio 2000
20 november 2020
Mevrouw Laura van der Linden
Lieve familie en vrienden van Constant,
Inderdaad Constant, ineens was je weg! Dat is nauwelijks te bevatten....
Ik kende je persoonlijk nog maar een paar jaar maar onze connectie stamt uit vroeger tijden. Jouw vader was een zeer goede vriend van mijn ouders en ik heb hele goede herinneringen aan hem. Ik heb je vaak geassisteerd in de zaak en op beurzen en deed dat met veel plezier. Het meest genoot ik van je interessante verhalen.. over je leven en dat van je familiegeschiedenis.. vertellen kon je als de beste.. Ik zal mij jou altijd herinneren als een zachtmoedig mens met een soms koppige eigenzinnigheid.. maar altijd mild in je oordeel en gevoel voor humeur had je ook! Mijn hart gaat uit naar je kinderen die hun vader te vroeg moeten missen. Je sprak heel vaak over hen.. zij waren het belangrijkste in je leven.
Lieve Constant, lieve vriend, rust zacht en we zullen heel veel aan je blijven denken!
19 november 2020
De heer Eddy Roos
Wens de familie en vrienden veel sterkte met dit plotselinge verlies. Eddy
19 november 2020
- Michel en Henriette Hofman
Vaarwel kameraad, trouwe vriend sedert onze prille jeugd, geheim clublid, gedreven journalist, romanticus en avonturier, rode antiquair en zorgzame vader met een warm en sociaal hart. Het was mooi en een bijzonder voorrecht je gekend te hebben.
Michel en Henriette
19 november 2020
De heer Leonard Ornstein
Constant Vecht was een heel inspirerend voorbeeld als mens, studentenactivist, later als journalist en bovenal als strijder voor de goede zaak. Iemand met een boven ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, gecombineerd met redelijkheid en menselijkheid. Baruch de Spinoza was voor ons beiden een grote inspiratiebron. En natuurlijk samen altijd even gelachen op de PAN. Ik denk ook terug aan die geweldige intochten van Sinterklaas. We vierden dan samen met onze kleuters de intocht bij hem voor de deur.
Ik ben diep bedroefd dat we Constant nu moeten missen. Maar we zijn de herinnering aan je niet kwijt. Rust zacht. Shalom oelehitraot Chaweer
18 november 2020
Mevrouw Ann-Marie RAJANDREAM
Constant kende ik al meer dan 30 jaar. Een vriend werkte bij de Groene Amsterdammer en zo leerde ik Constant kennen.
Tijdens mijn studie werkte ik af en toe bij het blad, marketingactie's uitvoeren die Constant bedacht om het ledenaantal op te krikken.
We werden vrienden en leerden elkaars vrienden kennen, ook reisden we samen naar mijn geboorteland Engeland voor de research voor Constant's boek.
Toen mijn zoon, Nathan geboren werd, gaf Constant een hobbelpaard cadeau, geinsprireerd door het gedicht 'Constant had een hobbelpaard'.
Er zijn veel leuke herinneringen om op terug te kijken, groot en klein van aard.

Als ik aan Constant denk, herinner me vooral hoe vaak we, werkelijk onbedaarlijk hebben gelachen samen. Hoewel er ook discussie's waren en diepe gesprekken, ook over de dood. Zo weet ik dat hij stierf volgens zijn ideale scenario, zonder drama en toch niet alleen.

We hielden altijd contact, ook al zat er steeds meer tijd tussen, in de loop der jaren.
Ik begrijp heel goed hoe de familie hem zal missen. Van harte gecondoleerd.

18 november 2020
Mevrouw Ina Brouwer
Lieve familie en vrienden van Constant,
Constant behoort voor mij tot de rotsen in een veranderingsproces: in dit geval de nadagen van de CPN en de vorming van GroenLinks. Kritisch zeker, maar vooral loyaal. Mooi mens met veel talenten en gevoel voor uiteenlopende mensen. Hij had ze ook nodig, al die activisten, want dat was zijn groep! Hij verbaasde door zich van kritisch journalist tot antiquair te ontwikkelen, maar dat bleek eigenlijk heel logisch te zijn. De rode draad was avontuur, ondernemerschap en de grote verantwoordelijkheid die hij op zich had genomen om de wereld een beetje mooier te maken! Dat deed hij en, wat bij veel wereldverbeteraars het geval is, hij verwaarloosde zichzelf. Tenminste dat denk ik. Hij gaf niet om een pijntje of een waarschuwing van het lichaam en zo kon datzelfde lichaam hem met de dood overvallen. Goddomme Constant. Had nou ook een beetje voor jezelf gezorgd!!!! Dat is wat ik meteen dacht toen ik van zijn overlijden hoorde. En ook; wat jammer dat hij niet veel ouder is geworden. Voor zijn familie, voor zijn zonen, maar ook voor de wereld die inderdaad een beetje mooier werd dankzij hem. Eeuwig zonde Constant! Kan je nog even terug komen??? Dat deed je ook bij de Waarheid toen we je nodig hadden. is dat nu teveel gevraagd? Lfs Ina
18 november 2020
De heer Rudolf van den Berg
De bijeenkomst in de tuinkamer en het digitaal bijwonen van de uitvaart vormden het ritueel dat je nodig hebt om afscheid te kunnen nemen van de bijzondere Constant. Ik mis hem nu al meer dan ik me ooit had kunnen voorstellen.
De grafrede van Jack sr. greep me bij de strot, zoveel herkenning voelde ik in die eerlijke, harde waarheid over het vroeger dat nooit vroeger wordt.
Ik wens Jack sr, Ruben en Jack jr, en allen die van hem hielden, heel veel sterkte toe.
Rudolf van den Berg
18 november 2020
De heer Klaasbert Moed
Rust in vrede, Constant.
Onze vriendschap, vakanties en onze discussies over kunst, filosofie en politiek zijn een blijvende herinnering. Ik heb veel van je geleerd.
18 november 2020
Mevrouw Geelen
Lieve Constant,
Onze jaren samen waren de bom. Wat een gang: Ben, Peer, jij en ik. En al die anderen. Je weet hoeveel ik je nu al mis. Dank je voor alles wat je me leerde.
18 november 2020
Mevrouw Hetty Heyster
Constant is sinds 2003 vele jaren voor mijn werk en de verspreiding ervan van betekenis geweest. Ik zal hem blijven herinneren als een betrouwbare ,loyale, en sociaal betrokken mens, het is te vroeg weggegaan. Ik wens zijn zonen Jack en Ruben heel veel sterkte.
18 november 2020
- Guus van den Hout
Mild und leise, wie er lächelt...

Eigenlijk kenden we elkaar nog niet zo lang... bizar eigenlijk. In 1984 verhuisde ik naar Amsterdam en woonde jarenlang op Rokin 18. Kunstzalen Vecht was toen gevestigd op Rokin 30. Op een of andere manier duurde het nog 30 jaar voordat er echt contact ontstond... en dat werd ook heel intensief... de laatste jaren assisteerde ik je op de beurzen en zochten we samen naar goede stukken voor de handel. Dat werd zelfs steeds intensiever. De kunstwereld veranderde en de oude orde moest mee. We hebben daarover veel gesproken en gefilosofeerd. Koppig was je wel. Dramatisch was de afwijzing door de Tefaf en we namen gepast wraak door de editie van 2020 te laten torpederen door COVID-19. Maar in 2021 zouden we er met een fenomenale collectie een spetterende come-back maken... Helaas... dat wordt toch anders...
Rust zacht makker... je hebt je tijd hier fantastisch besteed en je geweldige zonen zullen daarvan nog lang mogen getuigen! Verdriet zal plaatsmaken voor warme herinneringen en bewondering.
Familie en vrienden koester de geest van Constant en er zal altijd een spontane glimlach ontstaan als we ons hem herinneren...

17 november 2020
Mevrouw Katelijne Davids

Een grote shock dat Constant zo plotseling overleden is.
Heel veel sterkte en kracht toegewenst voor zijn twee jongens en Jack en verdere familieleden.

Katelijne Davids
17 november 2020
De heer Ephraim Goldstoff
Het verlies van een zeer dierbare vriend. Ik mijn slechtste dromen had ik niet kunnen bedenken dat op 9 november 2020 in de zaak aan de Spiegelstraat waar Constant in ik heel rustig zaten te praten over de alternatieve Pan , hoe verder in Corona tijd , het bezoek van Jack aan de BMW garage, het voortbestaan van onze vriendenclub Salaam Shalom en vele andere onderwerpen dit bijna ons laatste lange gesprek zou worden na 10 jaar intensieve vriendschap , die plotseling afbrak. We sloten de winkel af, op alarm, op onze ouwe fietsen naar de Willemsparkweg waar we ook nog 10 minuten namen voor de deur voordat we voor de laatste keer afscheid namen. Ik kan vele verhalen vertellen over Constant en ondergetekende maar niet over dit medium. Hierbij wil ik de beide boys en broer Jack van harte condoleren met dit grote verlies , en jullie heel veel kracht en sterkte wensen on dit grote verlies te verwerken. Jullie kunnen altijd op mij rekenen daar waar hulp nodig is .Constant ik mis je . Ephraim Goldstoff.
17 november 2020
Mevrouw Francesca Deborah Zijlstra
lieve mooie sterke Constant
Tijd is een illusie
Een seconde op de Eeuwigheid
En wij zullen allen weer samen zijn

Ognuno sta solo
Sul cuoro della terra
Trafitto d’un raggio di sole
ed è subito
.......... sera
( Salvatore Quasimodo)
Eenieder staat alleen
In her hart van de wereld
Getroffen door een zonnestraal
Het wordt vlug
......... avond

NAMASTE
21-12-2020
Francesca Zijlstra
17 november 2020
De heer en mevrouw Joseph Estié/ Salomon Stodel Antiquairs
Dit is een slag waar niemand aan had gedacht volgens mij. Waar woorden te kort schieten willen wij u als zonen van Constant Vecht, maar ook zijn broer jack condoleren met dit verlies. De familie Stodel en die van vecht zijn verwant, immers de grootmoeder van Constant, en van Jack zijn broer was 'tante Mary 'Mary Stodel 1888-1977 als oudste kind en eerste dochter van de uit Dordrecht afkomstige antiquair Jacob Stodel. De naam Jacob en Jack, komt veelvuldig voor aan de kant van Vecht en die van Stodel. Vader Jack Vecht, 1916-1995 heb ik goed gekend, en ik heb als jonge jongen bij hem stukken antiek gekocht waarvan ik nog altijd enkele stuks bezit in mijn privé verzameling. Constant en zijn broer Jack woonde boven de zaak Rokin 30. ( Salomon Stodel was gevestigd op Rokin 70) Zeker iedere week, soms meerdere malen, kwam Jackie Vecht even buurten. Na het overlijden van Bernhard Stodel, nam jack vecht zelfs zijn assistent Arjen Broerse in dienst, die later nog toen hij in dien van de Firma Vecht was, zou komen te overlijden. Opmerkelijk is het feit, dat toen vader Vecht overleed, Constant al in de zaak en met spullen bezig was, toen zijn vader nog niet eens begraven was. Ik citeer nu Jacob Stodel: ( 1927-2007) "Dan heb je als vaders-antiquair gemiskleund " Er was dus wél belangstelling van Constant voor de zaak en voor de kunst, maar het is kennelijk aan hem onthouden of afgehouden. Bewonderenswaardig is het hoe Constant de familie fakker, brandende heeft weten te houden en op zijn eigen wijze zich op specifieke deel expertises zich een en ander goed eigen heeft weten te maken en daar ook zijn sporen heeft verdiend. Ik denk met name aan de diciplines beeldhouwkunst en schilderkunst, maar ook op het gebied van glas, een Vecht specialisme bij uitstek. Het is trouwens een typisch Joods fenomeen, dat bij een overlijden van een vader, toch van het een op andere moment, een zoon / dochter zich gaat ontfermen over de aloude familienering / familie zaak, en dat ook veelal met verve deden en nog doen. Dit is een opmerkelijk verschijnsel, waarvan meerdere voorbeelden in eigenland en in het buitenland te geven zijn. Natuurlijk is er tegenwerking geweest, zeker ook vanuit het vak, wat dacht je ! Jaloers zijn komt veel voor onder antiquairs. Groot was dan ook de verontwaardiging toen de Tefaf organisatie Vecht niet meer uitnodigde als deelnemer aan deze beurs waarvan nota bene zijn Vader jack Vecht ( en Jacob Stodel) mede initiatiefnemers waren ! De toenmalige leiding, verantwoordelijk voor veel ellende op deze tefaf beurs heeft gemeend afscheid van de beurs te moeten nemen, als ratten die een zinkend schip verlaten !! en de beurs hebben opgezadeld met een financieel debacle. Deze mensen zijn nu weg, en nu moeten wij zeer ongewild ! als zo vroeg afscheid nemen van Constant, die vorige week, gewoontegetrouw ná twaalf uur op de middag, langs onze zaak liep, om zijn galerij: De Kunstzalen Vecht open te maken. Het zal zeker een einde van een veel bewogen tijdperk zijn. Mag ik U, als zonen van Constant en ook broer Jack, mede namens de hoog bejaarde Selly (Pippi) Lilian, geboren Stodel, jullie condoleren met dit vroegtijdige verlies, en u de sterkte toewensen in deze tijd van rouw en verdriet mar zeker ook in de periode daarna als het gemis zal toeslaan. Mocht u de behoefte hebben om mij even te willen ontmoeten, of om een hulp wilt vragen, aarzel dan niet even langs te komen op Spiegelgracht 11. Immers we zijn familie en vakbroeders. In verbondenheid, Uw, Joseph Estié/ Salomon Stodel.
17 november 2020
De heer Knubben
Innige deelneming
17 november 2020
De heer en mevrouw deckers-dinjens
Innige deelneming
17 november 2020
De heer en mevrouw Bouwman
Geachte familie Vecht,
Wat een droevig bericht dat Constant er niet meer is. Constant ken ik voornamelijk aan onze gezamenlijke deelname aan de vele kunstbeurzen van de afgelopen decennia. Het zal een gemis zijn omdat zijn deelname en met name de objecten en werken die hij liet zien, getuigden van een zeer persoonlijke smaak en voorkeur. Ik wens U allen veel sterkte toe met dit vroege heengaan.
Ivo & Frea Bouwman-Hettich
16 november 2020
De heer Frank van den Berg
Wat eens schok. Je was zo levend, al zag ik dat vooral op een afstandje.
Wat ik van Constant geleerd heb, maar niet zo goed kon als hij: principieel zijn. Zoals indertijd in de beleidsraad van de ASVA toen we zelf moesten bezuinigen en er het voorstel kwam om de schoonmaker te ontslaan. De enige arbeider in onze directe omgeving. Geen sprake van. De manier waarop je daar vóór ging liggen is me altijd bijgebleven en ik probeer het na te doen als iets echt over de ethische grens gaat.
Groot verlies voor ons allemaal, maar het meest voor Ruben en Jack. Sterkte.
16 november 2020
De heer André Klukhuhn
Pacem, Constant.
16 november 2020
De heer en mevrouw bernard en Dulcia Aikema
Constant oude makker, je bent er niet meer. Ik heb je zo'n 60 jaar gekend, wij hebben samen door Bretagne gefietst, een toneelstuk geschreven op het Vossius gymnasium, een vriendschap van school. Daarna gingen we allebei onze eigen weg. De laatste jaren zagen wij elkaar weer meer, kwam het oude gevoel terug. Lange gesprekken over je Spinoza portret. Pret op de tefaf. Met Ruben en Jack heb je ons nog in Venetie bezocht. En vorig jaar ben je op onze festa geweest, in Limburg, en dat was dan de laatste keer dat wij elkaar zagen. Che tristezza.... Ik denk aan je - en aan Ruben en Jack.
Addio
Bernard
15 november 2020
De heer en mevrouw Mariet en Paul Bessems
Beste Familie Vecht en Mieke Bevers.
Dat was even schrikken toen Tillo mij belde dat jullie vader was overleden.
Daarom wensen wij jullie heel veel sterkte met dit grote verlies.
groeten uit Epen (Ieëpe} Mariet en Paul.
15 november 2020
- Jos Berkers en Magdalena Peltzer
Met spijt vernemen we dat onze vakantie buurman is overleden.
We wensen kinderen en familie veel sterkte.
De buren, Terzieterweg 5 Epen
15 november 2020
- mariannne braun
Het was ergens in de jaren zeventig van de vorige eeuw, de jaren die wij koesteren als die mooie tijd die we met mensen doorbrachten aan wie we eeuwig trouw bleken te blijven. Dit gezien het genoegen en de benieuwdheid waarmee we ze nu ontmoeten, ook al hebben we ze 'n tijdje niet gezien. Constant en ik, en zijn Margreet en mijn Johan, waren een weddenschap aangegaan om te stoppen met roken. Tot Sinterklaas. De inzet was een ontbijt in Krasnapolsky, in de grote, mooie, voor ons zo luxueuze ontbijtzaal. Geen van ons redde het, maar Constant was de eerste die zich als zondaar meldde. We waren in de ochtend van de afgesproken dag ter bestemder plaatse. Het wachten was op Constant en Margreet. Het duurde even. Het duurde best wel lang! Toen kwam er opeens, aan de zijde van Margreet, een echte Sinterklaas binnenschrijden, volgens mij ook nog met een staf. en een onvervalste Constant-Vecht-lach op z"n aangezicht. Wat hebben we gelachen! Met roken zijn we nog lang doorgegaan.
Constant, je was van alles, maar ook een spring in 't veld. Altijd nog geniet ik ervan, hoe iemand in dit aardse tranendal zo'n plezier in het leven kon scheppen, voor zichzelf en de anderen.

Marianne Braun


15 november 2020
Mevrouw van Herpen
Lief neefie ( zo noemde ik jou), zo wereldvreemd jou niet meer hier te weten. We zagen elkaar niet vaak maar wat was het vertrouwd als we contact hadden. De laatste keer moet in februari geweest zijn, vlak voordat ik naar Frankrijk vertrok. We hebben samen in de Nieuwe Spiegelstraat geluncht.
Ik ga je missen, het ga je goed.
Dikke kus,
Niggie ( zo noemde je mij)
15 november 2020
Mevrouw Selly Lilian
Geachte familie Vecht,
Hierbij wil ik U allen condoleren met dit grote verlies. mijn relatie tot uw familie: Uw grootmoeder Marie Vecht-Stodel was de zuster van mijn Vader Salomon Stodel , in de familie bekend als Boedy Stodel. Ik heb uw vader en broer redelijk goed gekend. De wijze waarop hij het bedrijf van zijn vader, mijn neef Jack Vecht, heeft voortgezet , heb ik zeer bewonderd.
Ik wens U veel sterkte in de komende tijd.
Selly Lilian-Stodel
14 november 2020