Onyx Uitvaart | Condoleance

Condoleance

Op deze pagina kunt u uw condoleancebericht achterlaten voor de familie. Ook kunt u, indien beschikbaar, extra informatie nalezen voor de uitvaartplechtigheid. We wensen u veel sterkte.

Klaas Kooijman

 16 februari 1955   27 april 2021

Lieve Klaas, we missen je.

Uw persoonlijke condoleance

Mevrouw Sofie Vriends
Beste familie van Klaas,

Wat verdrietig om te horen dat Klaas is overleden. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat hij vertelde ziek te zijn, nadat we al een poosje merkte dat er iets veranderd was. In de vier jaar dat ik bij NJi werkte heb ik Klaas leren kennen als een betrokken, lieve en oprechte man. Een betrouwbaar rustpunt voor veel collega's. Ik wens jullie veel sterkte met het dragen van het gemis.
Sofie Vriends
12 mei 2021
Mevrouw Soeterboek
Lieve familie van Klaas,

Ik wens jullie veel troost tijdens het verwerken van het verlies van Klaas. Ik heb hem ervaren als een hele fijne man met ruimte voor iedereen. Met de wens het goede te doen en met (wat verborgen) humor. Ik genoot van hem. Nogmaals veel sterkte en verbondenheid met elkaar.
Betty, coördinator MIM Den haag
11 mei 2021
- marianne schipper
Beste mensen die Klaas zo lief heeft gehad,
hier een bericht schrijven voelt zo vreemd. afstandelijk.
aan de andere kant geeft het een kans om hem te gedenken.
ik weet niet meer in welk jaar hij projectleider van Moeders Informeren Moeders werd bij het NJI. Maar na 2 vrouwelijke projectleiders, kregen wij, ongeveer 11 jaar geleden, een man als projectleider. die een soort van vrouwenbende richting mocht geven.
En wat heeft hij dat bekwaam gedaan. Professioneel, bevragend, betrouwbaar, uitdagend, zoekend, luisterend, tussen de lijntjes kunnen lezen en kijken. Een ieder in zijn of haar waarde latend... en zichzelf wel eens wegcijferend.
Dat juist hij ziek moest worden! Ook al heeft hij nu de gegunde rust. Wat zal het een groot gemis om hem niet dagelijks meer om je heen te hebben. Wat een verdriet geeft het als je op momenten hem nog zo graag even iets wil zeggen of aanraken.
Daarom heel veel sterkte om dit te dragen.
ik wil jullie allen heel veel sterkte wensen om dit verlies te dragen.
Marianne Schipper
11 mei 2021
- Anouk van der Vleuten
Beste familie van Klaas,

Wat een verdrietig bericht dat Klaas is overleden. Gecondoleerd, ik wens jullie heel veel sterkte toe. Klaas heb ik ongeveer 5 jaar geleden leren kennen bij het NJi. Hij als projectleider van Moeders informeren Moeders en ik als coördinator.

Met vriendelijke groet, Anouk
10 mei 2021
De heer en mevrouw Annet van Steijn en Leslie van luijk
Lieve Wouter , Heleen en Huub,

We wisten van Klaas zijn ziekte- en toch, een schok toen we van de week van Jamie hoorde dat Klaas op Koningsdag is overleden.
We bewaren aan alle momenten dat we hem zagen bij de optredens van Moments on a Sofa fijne herinneringen. Altijd vrolijk en vitaal, jullie Klaas. Daarom vreselijk om te horen dat hij aan ALS moest overlijden. Van Wouters schrijven begrijpen we dat hij rustig is heengegaan; voor hem, maar ook voor jullie fijn.
Het zal aanvankelijk ook als opluchting voelen? Geen lijden meer voor hem en voor jullie ook even tijd om weer "normaal' adem te halen. Toch zal na de eerste weken het gemis aan hem best voelbaar worden. Wij willen er graag voor jullie zijn; al wil je maar even afleiding, of even praten op een terras? Als jullie er aan toe zijn komen jullie eindelijk eens hier eten; helaas nu zonder Klaas, hoewel ik we nu al kunnen voelen dat hij er stiekem altijd bij zal zijn,
Veel liefs voor jullie, Annet & Leslie
08 mei 2021
Familie Schipper
Heleen, Wout en Huub,

Heel veel sterkte om dit gemis te verwerken!

Leen, Ellen, Bob en Paula
07 mei 2021
De heer en mevrouw Dick en Jeannette Bruinsma
Lieve Heleen, Wout en Huub en overige familieleden,
Wij waren geschokt het bericht te ontvangen van het overlijden van Klaas. We herinneren Klaas van de verjaardagen in Barendrecht. Hij was altijd vriendelijk en belangstellend. Via zijn zus Coby bleven we op de hoogte van hoe het Klaas en zijn gezin uit Amsterdam verging en kregen we het gevoel hem een beetje beter te kennen.
Toen we hoorden van zijn ziekte, gingen onze gedachten naar hem en naar jullie. Het is mooi hoe jullie hem tot het laatst hebben kunnen verzorgen. We wensen jullie heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies en hopen dat de mooie herinneringen achter blijven.
Een hartelijke en bemoedigende groet van Dick en Jeannette Bruinsma
07 mei 2021
Mevrouw Dianne van Dienst
Lieve familie van Klaas,
Gecondoleerd met het overlijden van jullie Klaas. Wat zullen jullie hem missen! Wij denken aan jullie.
Groeten van Ger en Dianne van Dienst
07 mei 2021
- Jessica van Rossum
Beste familie van Klaas,

Wat een verdrietig bericht dat Klaas is overleden. We waren een aantal jaren collega’s bij het NJi binnen het team Veilig Opgroeien. Ik heb Klaas leren kennen als een mooi mens, met zijn vriendelijkheid, rust, humor en deskundigheid. Ik wens jullie veel sterkte.

Hartelijke groet,
Jessica van Rossum
06 mei 2021
Mevrouw Henriëtte Bax
Beste Heleen, Wout en Huub,

Ik wil jullie van harte condoleren met het verlies van Klaas, je man en jullie vader. Wat een leegte zal hij achterlaten binnen jullie gezin en in jullie levens!

Klaas heb ikzelf ruim 10 jaar geleden leren kennen bij het NJi, waar hij projectleider van Moeders informeren Moeders was, en ik coördinator van datzelfde programma. Hij was een man van weinig woorden maar wat hij zei deed ertoe en sprak visie uit en non-verbaal liet hij duidelijk merken wat hij van iets vond. Ongelofelijk knap hoe hij voor ons het programma coördineerde en goede stappen wist te zetten. Wat mij met name bij zal blijven is zijn betrouwbaarheid en vriendelijkheid, als hij zei iets te doen, deed hij dat ook. Elk mailtje wat je naar hem stuurde, werd goed gelezen en zorgvuldig beantwoord. Daardoor heb ik veel van hem geleerd en ben hem erg gaan waarderen! Ik hoop dat deze herinneringen aan hem als mens en collega jullie enigszins mag troosten in jullie verdriet. Ik wens jullie daar verder ook alle sterkte voor toe die nodig is.

Met een vriendelijke groet,

Henriëtte Bax

06 mei 2021
De heer Jan Gijsbers
Lieve Heleen, Wout & Huub,
gecondoleerd met het overlijden van Klaas. Veel moed en kracht de komende tijd.
06 mei 2021
De heer Peter Dekker
Beste Heleen en familie,
Gecondoleerd met het verlies van je man. Het kan niet anders of hij laat een leegte achter die niet te vullen is. Ik kan je alleen maar veel kracht toewensen voor de komende periode
Peter Dekker
06 mei 2021
De heer en mevrouw Marja de Kinderen en Gust Kuijpers
Beste Heleen, Wout en Huub,

Wat was het afscheid van Klaas indrukwekkend. De vele verhalen die langs kwamen schetste met elkaar een mooi beeld van hem en hoe we hem graag willen blijven herinneren.

Ik heb ruim 14 jaar tegenover Klaas gezeten. Eerst 7 jaar bij VKM op de Laan Copes in Den Haag en daarna 7 jaar bij het NIZW nu NJI in Utrecht. Collega's die allebei rustig door werkten aan hun werk en kopjes koffie voor elkaar haalden. Af en toe een lachje naar elkaar. Er werd weinig gesproken. En dat typeert Klaas voor mij: een man van weinig woorden.
Hoe anders waren de momenten van samen reizen van en naar het werk als de NS verstek liet gaan of de autoritjes van en naar de vele uitjes in VKM-verband. Klaas wilde altijd chauffeuren en dat waren de contactmomenten. We praten dan volop over onze kinderen en familie. Dan hadden we veel gemeen.
Zo was het ook bij de laatste bezoekjes toen Klaas ziek was. Praten was lastig voor hem maar met een beetje hulp van apps en spraakcomputer kwamen Gust en ik toch een eind. We merkten dat we fietsenplezier deelden en Klaas had een pracht easy-rider bij zijn huis staan. Gust gaf Klaas een fietsles en hij lachte als een kleine jongen, ging er als een speer vandoor en was eerder thuis dan Gust.
Dit zijn de herinneringen die we vasthouden en koesteren.

Heleen, Wout en Huub: We wensen jullie heel sterkte de komende de komende tijd.
Hartelijke groet van Marja en natuurlijk ook van Gust

06 mei 2021
Mevrouw Jacqueline Schuitemaker
Lieve familie en vrienden van Klaas,

Wat een verdrietig bericht. Vind het nog steeds onvoorstelbaar dat Klaas er niet meer is.
Ik ken Klaas via Moeders Informeren Moeders, waarbij ik veel interviews en gesprekken met hem heb mogen voeren in verband met mijn afstudeeronderzoek. Ik heb Klaas ervaren als een mooi mens die altijd het beste met iedereen voor had. Geen vraag was voor Klaas te gek.

Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke periode.
Jacqueline Schuitemaker - MIM Nissewaard
06 mei 2021
Mevrouw Marianne Berger
Beste Heleen, Wout en Huub,
Wat een schok om tijdens onze 'weekly' met het NJi van afgelopen donderdag te horen dat Klaas overleden is. We hebben met z'n allen een moment van stilte gehouden, waarin we Klaas op onze eigen manier konden herdenken. Veel herinneringen kwamen langs: zijn rust, vriendelijkheid, bescheidenheid, expertise, humor; ik moest denken aan zijn bijdrage aan diverse projecten, interventies en instrumenten; vaak spraken we ook over muziek en het zingen; ooit kwamen we elkaar tegen op vakantie op Corsica.... Toen ik in december bij jullie langs kwam zwaaide hij ons bij vertrek uit met een glimlach, die blijft me bij. Wat zullen jullie hem missen. Veel sterkte!
05 mei 2021
Mevrouw Nelleke Keijzer
Lieve familie en vrienden van Klaas
Wat een ongelofelijk verdrietig nieuws.
Ik heb Klaas leren kennen als projectleider van Moeders informeren Moeders.
Klaas kwam altijd op mij over als een hele vriendelijke empathisch persoon.
Stond open voor alle vragen en gesprekken.
Als MIM coördinatoren zullen wij hem missen
Ik wens jullie ontzettend veel kracht en sterkte
Vriendelijke groet
Nelleke Keijzer
05 mei 2021
Mevrouw Marga Beckers
Beste familie van Klaas,

In verschillende projecten en op diverse onderwerpen heb ik in de afgelopen jaren met Klaas samengewerkt. Hij legde vanuit het NJi heel mooi de verbinding met de Jeugdgezondheidszorg. Het was erg fijn met Klaas samen te werken; betrokken op de inhoud en de persoon en met het belang van het kind voorop. Zijn overlijden is een groot gemis maar hij heeft met zijn werk voor veel kinderen het verschil gemaakt. Ik wens jullie dat jullie verdriet op termijn plaats maakt voor veel mooie herinneringen!

Marga Beckers, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ)
05 mei 2021
- Jan Florusse
Lieve Heleen, Wout en Huub

Wat een mooie bijeenkomst en wat een fijne plek hebben jullie voor Klaas geregeld.

Ik heb Klaas altijd als heel gastvrij ervaren, zelfs als hij bij ons thuis was😊. Hoewel van een afstandje was zijn betrokkenheid altijd voelbaar. Het samengaan van die twee eigenschappen kom je maar zelden tegen. Zijn enigszins raadselachtige warmte was uniek.

Mooi ook dat zijn bescheidenheid zo'n indruk maakte. Het zou voor Klaas misschien onwerkelijk en zeker onwennig zijn geweest om van zoveel openlijke waardering getuige te moeten zijn. Klaas op een voetstuk lijkt een contradictio in terminis. En dat juist die bescheidenheid een belangrijke rol heeft gespeeld bij zijn plek op de sokkel maakt het nog bijzonderder.


Een mooi mens is er niet meer, maar de drie mooie mensen die hij achterlaat zijn me zeer dierbaar.

Liefs,
Jan
05 mei 2021
Mevrouw marijke koppelaar
Beste familie van Klaas,
Wat een verdrietig bericht, onvoorstelbaar dat Klaas er niet meer is. Wat een gemis, wat een leegte zal er zijn.
Zelf ken ik Klaas vanuit het NJI, als projectleider van Moeders Informeren Moeders. Na de opstart van een bijeenkomst nam hij met geduld en zorg het voortouw. Ik heb goede, prettige herinneringen aan Klaas. Een warme man, waarbij je kon zijn wie je was. Altijd positief, een verbinder, hij dacht in grote lijnen, hield steeds het doel voor ogen.
Klaas, wat een mooi mens.
Veel kracht en sterkte gewenst,
Marijke Koppelaar - MIM Dordrecht
05 mei 2021
Familie Richter Florusse
Klaas was een bijzonder vriendelijk en hartelijk persoon. Hij heeft het niet verdient om zo te gaan.
05 mei 2021
Mevrouw Herma Ooms
Beste familie en naasten van Klaas,

Heb gisteren veel aan jullie moeten denken. We waren weer eens op het NJi na lange tijd. Met een paar collega's spraken we over Klaas. Hoeveel hij betekend heeft, voor zijn werk, maar ook als collega. Ikzelf liep geregeld met hem samen op naar de trein. Altijd vertrouwd, altijd een grapje. Ook collega's van Movisie, Vilans en NCJ reageerden geschrokken. Met hen stond hij aan de basis van een taxatie instrument veiligheid voor 0-100jarigen. Die wordt nog opgeleverd. We zullen hem missen en zijn trots op wat hij naliet. Wens jullie heel veel sterkte. Liefs, Herma Ooms
05 mei 2021
- Dorrit van Tessel
Lieve Heleen Wout en Huub

Het was een erg mooie bijeenkomst gisteren. Helemaal in de sfeer en omgeving waar Klaas gelukkig van werd. Ik merk dat ik nu pas besef dat hij er echt niet meer is. Dat besef zal er bij jullie misschien nog niet eens zijn omdat je zo wordt geleefd in deze tijd. Nogmaals heel veel sterkte en als je het goed vindt Heleen bel ik je over een tijdje een keer om te horen hoe het met jou en "de jongens" gaat. Liefs Dorrit
05 mei 2021
- Anne Schmidt
Lieve Klaas,

we hadden zoveel lol samen bij het NJi. De overleggen altijd relaxed en gezellig, en tussendoor de flauwe grappen met de anderen (heren) van het NJi. Het was fijn om zo vaak samen te werken, maar ook over andere dingen te kunnen sparren.

Beste Heleen, Wout en Huub,

gecondoleerd! een moeilijk afscheid na een moeilijke tijd. Succes. Blijf goed voor elkaar en voor jezelf zorgen en hopelijk steeds vaker weer de glimlach en pretogen die we zo vaak zagen bij Klaas ook weer voor jullie.
Met vriendelijke groeten,
Anne

05 mei 2021
- Marion Florusse
Lieve Klaas... (Heleen, Wout, Huub)
Die glimlach was al bij je leven legendarisch. Die scheen altijd bij elke familiebijeenkomst als een zonnetje door het vertrek. Zelf bleef je soms liever in de schaduw... ik zal me die glimlach altijd blijven herinneren. De glans van een warm persoon, een zachtaardige en betrokken vader; trots en vol liefde. Lieve, prachtige jongens zijn het, die zonen van jou en Heleen. Mooi als de lach van hun moeder. Soms werd jouw glimlach geschater, dan brak de zon door in een eeuwig jongensgezicht. Liefs Marion
04 mei 2021
Mevrouw Paula Speetjens
Lieve Familie van Klaas,

Wat een bijzonder persoon hebben jullie en ook wij als collega’s verloren!
Toen ik januari 2020 na 14 jaar weer bij het NJi kwam werken, vond ik 't groot feest dat ik in Klaas’ team mocht. Ik had me stellig voorgenomen álles van hem te leren- wat wist hij toch veel en wat was Klaas wijs. Helaas bleek al snel dat zijn taal hem begon te verlaten en toen Corona het kantoor sloot, gingen langzaamaan ook zijn kennisdeurtjes dicht.

Hoewel zijn bescheiden voorkomen het niet altijd deed vermoeden, Klaas was een wandelende schatkist met parels en diamanten van kennis en ervaring. Het is een voorrecht om hem gekend te hebben. Dank voor alles lieve Klaas!
Paula

“ Wat zou succes zijn? vroeg de jongen. Liefhebben’ zei de mol “
Uit: De jongen, de mol, de vos en het paard. Charlie Mackesy
04 mei 2021
- Bert en Marchien
Lieve Wout, Huub en Heleen,

Wat een indrukwekkende afscheidsdienst... En wat hebben jullie alle drie mooi gesproken, jullie "nieuwe wij".

Een mooi beeld van Klaas is geschetst. Bijzonder om de sprekers van diverse kanten te horen.
We gaan dit niet vergeten.

We wensen jullie heel veel sterkte, vanavond, morgen en de komende tijd. Wij gaan jullie ook niet vergeten!

Veel liefs, Bert en Marchien
04 mei 2021
- Jeannette Damman Klappe
beste Heleen, Wout en Huub,
Wat een ontzettend groot verlies is het heengaan van Klaas !
Toen ik in juni 2019 bij het NJi kwam werken, werd ik in één van de teams collega van Klaas.
Ik heb hem ervaren als een ontzettend fijn en warm mens, door iedereen geliefd. Toen zijn ziekte een naam kreeg, was dat een enorme schok. Voor iedereen.
Ik wens jullie heel veel sterkte, met steun aan de vele mooie herinneringen aan zijn leven.
Veel liefs! Jeannette
04 mei 2021
- Jan Westerhof
Lieve Heleen, beste Huub en Wout, ik schrijf dit op het moment van de uitvaart van Klaas. In gedachten bij jullie. Ik hoop dat jullie op een mooie manier afscheid kunnen nemen. Ik wens jullie heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.
Veel liefs,
Jan
04 mei 2021
Mevrouw Athalia en Margriet (MiM Ede)
Beste familie van Klaas,
Via deze weg willen wij vanuit het Edese jullie heel veel sterkte wensen na het overlijden van Klaas. Goed hebben wij hem helaas niet gekend, maar vanuit de verhalen blijkt dat Klaas een zeer betrokken en aardige collega is geweest die erg gemist gaat worden.
Met vriendelijke groet van Margriet en Athalia (MiM Ede)
04 mei 2021
- Ilse van Berkel
Lieve familie van Klaas,

Wat een ontzettend verdrietig bericht te moeten vernemen dat Klaas is overleden. Wat is dat snel gegaan.. Klaas ken ik vanuit zijn aanwezigheid bij het overleg met MIM-coördinatoren (Moeders Informeren Moeders). Ik heb hem leren kennen als een rustige, deskundige, vriendelijke, warme en oprecht geïnteresseerde man, die zich met passie inzette voor het project MIM. Een man, die gemist zal worden! Ik wens jullie alle sterkte met dit verlies en hoop dat jullie je getroost voelen door de warmte van de mensen om jullie heen.

Warme groet,
Ilse van Berkel
(Coördinator MIM en Home-Start bij Humanitas Den Bosch)
04 mei 2021
Mevrouw Maria van der Snee
Lieve naasten van Klaas.
Wat een leegte om deze bedachtzame, immer vriendelijke man, trekker en voorzitter van het MIM programma bij het NJI zoals ik hem heb mogen kennen, te moeten afstaan. Hoe zullen jullie hem als partner en vader wel niet missen!
Sterkte en troost om dit groot verlies te dragen.

"Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen"
(Bram Vermeulen)
04 mei 2021
Mevrouw Chaja Deen
Wat verdrietig dat jullie afscheid hebben moeten nemen van die lieve Klaas. In de 15 jaar dat ik bij het Nji werk heb ik in sommige perioden met hem samengewerkt op het thema kindermishandeling. Veel kennis, grote betrokkenheid én bescheidenheid. Met veel plezier heb ik altijd genoten van zijn optredens op de saxofoon, samen met Erik- Jan of Daan, tijdens feestjes en afscheiden. we zagen dan altijd een andere Klaas, helemaal in zijn element in de muziek. Heel veel sterkte allemaal!
04 mei 2021
- Jolyn van den Heuvel
Lieve familie van Klaas,

Toen kwam het bericht binnen dat Klaas overleden was. Wat schrikken, wat een verdrietig bericht.
Wij, Klaas en ik, waren samen verantwoordelijk voor de uitvoering van het mooie project Moeders Informeren Moeders. Klaas als projectleider, de enige man in ons gezelschap. Wat was het fijn samenwerken met Klaas. We hebben heel wat uurtjes samen rond de tafel gezeten. In overleg over onze projecten, maar ook nog heel veel meer. Klaas was een collega die werkte vanuit zijn hart, bij wie je altijd terecht kon. We gaan hem missen!

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit ontzettende grote verlies. Veel liefs, Jolyn (collega NJi)
04 mei 2021
De heer Ernst Lanting
Beste Heleen, Wout en Huub,

Gecondoleerd met het verlies van Klaas.

Ik zou hem nooit vergeten van de tijd dat ik wat vaker met mijn ouders over de vloer kwam.

Heel veel sterkte gewenst aan jullie!
-Ernst
03 mei 2021
De heer Aad Renalda
Klaas…..
Vorige week maandag was ik bij je op bezoek. Heleen ging me voor de trap op. Een klein koppie dat boven de dekens uit stak, sterk vermagerd, waardoor je ogen erg groot leken. “Bezoek uit Limburg”, zei ik iets te hard. Ik schoof de klapstoel bij het bed. Ik praatte maar wat tegen je aan. “Op deze manier komen we nooit meer in Frankrijk, Klaas”. Denkend aan onze gezamenlijke vakantie eind jaren zeventig. Met iets te zware rugzakken strompelden we door het warme Zuid-Franse land. Orange, Avignon, Marseille. “Service non compris” deed ons menigmaal verstijven, gezien onze al wat lege geldbuidels. En ik moest denken aan onze gezamenlijke vrienden-weekenden in Alphen aan de Maas. Voor onze kinderen soms een eerste tentervaring, een barbecue met kippenpootjes en spareribs, zwemmen in de Maas, jouw fluitspel aan het kampvuur. Bij het weggaan zei ik “Je was een goed vriendje” me ervan bewust dat ik de verleden tijd gebruikte. Ik stond op en had het gevoel toch nog even contact met je te hebben. Je zwaaide terug bij ons laatste afscheid.
Aad
03 mei 2021
- Suzan Leydesdorff
Lieve Heleen, lieve broers,

Wat een schrik dan toch, het bericht afgelopen week dat Klaas is overleden, niet onverwacht maar wel nog steeds zo intens verdrietig. Ik wens jullie heel veel sterkte voor nu, voor morgen bij de begrafenis, voor de dag daarop - en alle dagen daarna. Een levenslang gemis. Veel sterkte en veel liefs van Suzan, collega van Heleen.
03 mei 2021
Mevrouw Inge Anthonijsz
Lieve familie,
Jarenlang heb ik met Klaas samengewerkt in mooie projecten bij het NJi. Ook vanuit destijds ons team Veilig Opgroeien. Ik ken Klaas als een betrokken, kundig en rustig persoon met passie en ambacht voor zijn vak. Klaas was voor mij heel toegankelijk en was meer dan mijn collega. We hebben vaak met elkaar persoonlijke dingen gedeeld. Dierbaar ook de herinnering dat hij saxofoon heeft gespeeld op mijn afscheid bij NJi. Ik wens jullie veel kracht en sterkte. Lieve groet, Inge Anthonijsz
03 mei 2021
- Dorothee en Harry
Beste Heleen, Wout en Huub,
Wat verdrietig om Klaas te moeten missen. Wij zien Klaas nog staan met z'n sax bij de Bieënkorf- band. Zoveel plezier, zoveel verwachtingen van het leven. Bij onze laatste ontmoeting bij het huisconcertje bij onze achterburen, toen we herinneringen hebben opgehaald en er nog niets aan de hand leek.
Wij wensen jullie veel goede herinneringen aan hem en sterkte met het dragen van dit grote gemis.
03 mei 2021
Mevrouw Anita Kraak
Beste familie en naasten van Klaas,

Gecondoleerd met het verlies van Klaas.

Klaas, een bescheiden collega die zich met hart en ziel heeft ingezet voor kinderen voor wie bescherming geen vanzelfsprekendheid was. Maar ook een collega die met zijn saxofoon helemaal los kon gaan en vol trots over zijn kinderen kon vertellen.
Ooit vertelde Klaas dat hij de ontwikkeling van voorzorg één van zijn mooiste projecten bij het NJi vond. Dat paste hem. Met zijn rust en vasthoudendheid, dingen bij de bron aanpakken.

Ik wens jullie heel veel sterkte samen.
Anita Kraak (collega NJi)

03 mei 2021
Mevrouw Marjolein Knaap
Beste Heleen, Wout en Huub.
Gecondoleerd met het overlijden van Klaas. Hij was 8 jaar lang een fijne collega voor mij bij het Nji. Ik heb Klaas leren kennen als en fijn zachtaardig en bescheiden mens. En een heel deskundige collega. Ik herinner me ook zijn humor en bewaar dierbare herinneringen aan mijn afscheid waarbij Klaas de muziek verzorgde. Heel verdrietig dat hij er nu niet meer is. Ik wens jullie heel veel sterkte.
03 mei 2021
Mevrouw Anne Addink
Beste familie van Klaas,
Zo verdrietig dat Klaas is overleden. Het lijkt nog niet zo lang gelden dat we grappen maakten op kantoor en samen naar het station liepen na het werk. Intussen hebben jullie veel meegemaakt. Ik wens jullie heel veel sterkte.
Hartelijke groet,
Anne Addink
03 mei 2021
De heer Niek Kooijman
Beste Heleen, Wout en Huub,
Wij wensen jullie veel sterkte met het verlies van Klaas.
De laatste jaren hebben wij Klaas een paar keer ontmoet. Het was een rustige, innemende en geïnteresseerde man.
Het moet vreselijk zijn om hem te moeten missen.
Mede namens mijn moeder (tante Truus) wensen wij jullie veel kracht toe bij de verwerking van dit verlies.
Met vriendelijke groet,
Joke en Niek Kooijman
03 mei 2021
- Nadia Tromp
Lieve Heleen,

De juiste woorden heb ik niet, daar is dit verlies te groot voor, woorden te klein.
Ik voel met je mee, nu en straks. En als je er weer aan toe bent, weet dan dat je in een warm team komt waar we naar je uitkijken en je nodig hebben.
Liefs van Nadia
03 mei 2021
Mevrouw Joyce Cordus
Jeee! Een mooi mens is niet meer! Ik heb Klaas leren kennen toen hij nog bij de VKM in Den Haag werkte. Later werden we collega's bij het NIZW en het NJI. Een fijne collega, deskundig, bescheiden, betrokken! Ook kwam ik hem regelmatig tegen bij concerten van wereldmuziek. Weer later kwam hij bij ons thuis om samen met Tyrone, mijn man, muziek te maken. Een verrassende ontmoeting! Ik zag weer een heel andere kant van Klaas maar het maakte hem alleen maar mooier in mijn ogen. Wat zullen jullie hem missen! Tyrone en ik wensen jullie heel veel sterkte. Hopelijk biedt de wetenschap dat velen zich Klaas zullen herinneren als een mooi en veelzijdig mens jullie een beetje troost. Hartelijke groet, Joyce Cordus & Tyrone Collis.
03 mei 2021
Mevrouw Wil den Hartogh
Beste familie van Klaas,
Wat ontzettend verdrietig dat Klaas is overleden. Ik zal hem erg missen. We hebben lange tijd, vanaf het moment dat hij bij het NIZW kwam, met elkaar gewerkt. Hij was voor mij een fijne collega. Altijd belangstellend, attent, gezellig, bescheiden, maar ook duidelijk aanwezig. Hij was iemand bij wie ik mij thuis voelde.
Ik wens jullie veel sterkte de komende tijd,
Wil
03 mei 2021
- Noortje de Vries
Lieve Heleen, Wout en Huub,
Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie geliefde levenspartner en vader. Ik heb Klaas niet gekend maar uit de verhalen van jou, Heleen maakte ik op dat hij een trotse vader was, een sportieve man en veel van muziek (maken) hield, én een groot deel van zijn werkende leven veel betekend heeft voor heel veel kinderen, vanuit zijn werk bij het NJI. Dat hij dat allemaal gaandeweg los moest laten, moet voor hem en jullie niet makkelijk zijn geweest. Ik wens jullie veel sterkte in deze volgende fase van afscheid nemen en hoop dat jullie de mooie momenten in het leven met hem mogen blijven herinneren en koesteren. Noortje de Vries
03 mei 2021
De heer Erik Jan de Wilde
Beste familie en naasten,

Veel sterkte met dit verlies. Voor mij was Klaas een fijne, vriendelijke, zachtaardige en deskundige collega bij net Nederlands Jeugdinstituut waarin ik met hem mocht samenwerken en met wie ik zelfs ook heb mogen musiceren bij NJi-feestjes. Vaak zaten we op de Catharijnesingel in elkaars buurt op de werkplek.

Hij heeft veel betekend voor de Nederlandse jeugd, niet in de laatste plaats als onderzoeker van kindermishandeling. Ik zal altijd met warme gevoelens aan hem terugdenken.

Erik Jan de Wilde
03 mei 2021
Mevrouw Nikki Udo
Lieve familie en vrienden van Klaas,
Wat ontzettend verdrietig dat Klaas is overleden. Als ik aan Klaas denk, denk ik aan de gezellige en lieve collega die hij was, altijd in voor een praatje.
Heel veel sterkte.

Nikki Udo
03 mei 2021
- Suzanne Serlijn
Lieve Heleen en familie, heel veel sterkte met dit grote verlies.
Liefs Suzanne
03 mei 2021
Mevrouw Friedel Vesseur
Beste Heleen, Wout en Huub,
Sinds ik de kaart ontvangen heb, met daarop het treurige nieuws over Klaas, zijn er nog meer mooie herinneringen boven gekomen dan ik normaal al aan hem heb. Ook al is het al lang geleden, de warmte, het plezier, de bescheidenheid en liefde zijn altijd voelbaar gebleven.
Ik hoop dat alle mooie herinneringen die jullie hebben, zullen gaan helpen om het verlies van Klaas aan te kunnen. En dank dat jullie mij met een kaart op de hoogte hebben gesteld.
Friedel Vesseur
03 mei 2021
Familie Mieke jessica en kevin johansen
Heleen wouter en huub heel veel sterkte met het afscheid nemen van klaas
03 mei 2021
Mevrouw Willeke van Sleeuwen
Heleen, Wout en Huub,

Heel veel sterkte met dit grote verlies. Ik heb Klaar leren kennen als mijn stagebegeleider op het programma VoorZorg. Daarna zijn we collega's gebleven. Wat een fijne en warme man om van te leren en mijn loopbaan bij het NJi mee te beginnen.

Hartelijke groet,

Willeke van Sleeuwen
03 mei 2021
De heer Willem Blankenburgh
Beste Heleen & familie,

Vanuit Curaçao mijn welgemeende condoleances en veel kracht bij het verwerken van dit zware verlies.

Veel liefs, (achterneef) Willem
02 mei 2021
Mevrouw Jolanda Spoelstra
Lieve familie en vrienden van Klaas,

Wat verdrietig om te horen dat Klaas overleden is. Ik wens jullie veel sterkte, steun en warmte toe. Ik denk aan Klaas als mijn vriendelijke en muzikale oud-collega bij het Nederlands Jeugdinstituut.

Hartelijke groet, Jolanda Spoelstra
02 mei 2021
Mevrouw Sarpa Rolobessy
Lieve Heleen, Wout en Huub,

Als ik de woorden kende die jullie zouden troosten, dan zou ik ze jullie schrijven.
Maar ik weet het niet, dit VERDRIET is te groot
02 mei 2021
- Nanno Smidt & Marlien van Stempvoort
Lieve Wout, Heleen en Huub,
Wij hebben zeer meegeleefd via de verhalen van Roel, onze jongste zoon. En we doen dat nu nog steeds!
Roel, die een mooie vriendschap heeft met Wout, inmiddels al 10 jaar lang. Samen op het Fons Vitae en samen in de band MOAS. Dat laatste was ook de aanleiding om als ouders elkaar een keer live te ontmoeten o.a. tijdens de surpriseparty van Jamie, de zanger bij MOAS.
Onbeschrijflijk heftig, zo jong het verlies van je vader (weet er helaas alles van)....
Heel veel liefs & support van ons toegezonden xxx Nanno + Marlien02 mei 2021
- Jitty Runia
Beste Heleen, Wout en Huub,

Klaas ken ik als een warme, betrokken en deskundige collega. Ik heb, vooral in mijn eerste jaar bij het Nji, met hem samengewerkt. Hij heeft mij laten ervaren wat het belang is van een veilige omgeving voor het kind en me wegwijs gemaakt in de diverse notities en protocollen. Ik wil jullie veel sterkte toewensen nu hij is overleden. Hopelijk kunnen jullie kracht bij elkaar vinden.
Warme groet, Jitty Runia
02 mei 2021
Familie Jeroen en Sandra van Dullemen
Lieve Heleen, Wout en Huub.

Heel veel sterkte en kracht toegewenst in deze moeilijke tijd.

Liefs, Jeroen,Sandra en Neomie van Dullemen.
02 mei 2021
Familie Wim den Otter
Beste Heleen, Wout en Huub

Wij willen jullie onze deelneming betuigen met het overlijden van jullie man en vader. Al was Klaas, vanuit Barendrechts perspectief gezien, een neef op afstand, bij de zeldzame keren dat we elkaar troffen , was er een klik. Zijn naam herinnerde ons daarnaast aan onze gezamenlijke opa ( en oma )Kooijman en de Talmaweg.

Wij wensen jullie veel sterkte dit grote verlies te dragen.

Lenie en Wim den Otter
02 mei 2021
Mevrouw Francien Lamers-Winkelman
Klaas ontmoette ik voor het eerst, heel, heel lang geleden, op het bureau van de VKM, op de Laan Copes van Cattenburch in Den Haag. Een statig pand met een prachtige bibliotheek. Ik was net lid geworden van de VKM, ik vermoed rond 1978. Snel daarna ben ik toegetreden tot het korps van VKM voorlicht(st)ers. We reisden stad en land af om overal en nergens voorlichting te geven over kindermishandeling. In de beginjaren vooral bij Bonden van Plattelands Vrouwen, in kleine zaaltjes achter een plaatselijk café. Met perzische kleedjes op de tafeltjes. Voor vragen konden we immer terecht bij Klaas. Hij was goed ingevoerd in de hele materie, en kon feilloos dat wat wij zochten, in de bibliotheek vinden.

Eén keer per jaar kregen we een twee- of driedaagse training, georganiseerd door Klaas. En zeker niet in achteraf café’s, hij zorgde voor mooie locaties. En voor bijzonder mooie ‘thema’s’. Ik herinner me een driedaagse training in de Leeuwenhorst (Noordwijkerhout), waar we door media-tijgers ingewijd werden in hoe de pers te woord te staan. Een openbaring!

Klaas was een mooi mens. Nooit uit op eigen ‘gewin’, altijd gericht op de nood van mishandelde kinderen (en hun ouders). Trots op zijn kinderen, waarover hij met glans in zijn ogen kon vertellen als we samen met de trein terug reden na de VKM vergadering in Utrecht.
We misten hem al, en zullen hem blijven missen.

Francien Lamers-Winkelman

02 mei 2021
De heer en mevrouw Lieuwe en Willemien
Lieve Heleen, Wout en Huub,
Wij wensen jullie heel veel sterkte met het het verlies van Klaas. En veel kracht en liefde bij het verwerken van dit grote verlies.
Liefs van de overkant Lieuwe en Willemien.
02 mei 2021
Mevrouw Josette Hoex
Wat een verdrietig bericht over Klaas. We waren collega's, vanaf zijn allereerste dag op NIZW/NJi.
Klaas: vertrouwd aanwezig, met aandacht en betrokkenheid, vrolijke notenblazer op collegiale afscheidspartijtjes, vraagbaak kindermishandeling en MIM, attent en aimabel. Hij zal enorm worden gemist.
Ik wens zijn gezin veel sterkte met het dragen van zo'n groot en dierbaar verlies.
01 mei 2021
De heer en mevrouw Marianne en Martien Florusse
Omdat we wegens verblijf in het buitenland niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, willen wij Heleen, Wout en Huub langs deze weg condoleren met het verlies van Klaas. Wij herdenken Klaas als een zachte en vriendelijke zwager. Wij wensen Heleen, Wout en Huub langs deze weg veel sterkte toe met het verwerken van het verlies van Klaas.
01 mei 2021
- Ellen Budde
Lieve Heleen

Gecondoleerd met het overlijden van Klaas. Een aangekondigde dood. Dat doet niets af aan het verlies en het verdriet dat dit definitief afscheid met zich meebrengt.
Heel veel sterkte om dit overlijden te verwerken.
Die kop koffie blijft staan. Laat vooral weten als je daar behoefte aan hebt.

Liefs, Ellen
01 mei 2021
Mevrouw Inge Bastiaanssen
Lieve familie,

Wat verdrietig dat Klaas er niet meer is. Ik wens jullie alle sterkte.

Groeten van Inge, een collega van Klaas
01 mei 2021
Mevrouw S.faber
Na veel pijn en verdriet,nog jong niet verwacht, ik vergeet jou niet, rust zacht.
01 mei 2021
De heer en mevrouw J Blankenburgh
Wij betreuren het te vroege heengaan van Klaas. We leven met jullie mee.
We wensen jullie veel sterkte.

Toos en Hans Blankenburgh, Vijfhuizen


01 mei 2021
De heer Ben Rensen
Lieve familie , wat een verlies, en zo vroeg, maar met ALS is het moeilijk leven, van harte gecondoleerd, en heel veel sterkte met alles, want niet het scheiden doet zo'n pijn, maar het afgesneden zijn. Ik heb Klaas heel lang gekend, al vanaf het begin van de VKM, toen het nog in Den Haag zat. Klaas, altijd bescheiden, wist alles van kindermishandeling, maar hij liep er niet mee te koop, zo was hij, aimabel. Klaas en ik keken elkaar vaak aan tijdens een bijeenkomst als er weer eens wat 'nieuws' verzonnen werd op het beleid van kindermishandeling, en dan wist hij feilloos te herinneren, wat , wanneer, met welke resultaten al was geprobeerd. We dachten dan, meer lef, liefde, en vooral een lange adem moet je hebben, wil je kindermishandeling in Nederland verminderen en voorkomen. Ik weet zeker dat hij door zijn activiteiten vele kinderlevens heeft gered, hoeveel, we zullen het nooit weten. Wat we wel weten, is dat Klaas erg gemist zal worden. Nogmaals heel veel sterkte met het verlies van Klaas, maar ik denk dat we nog vaak zullen denken, was Klaas er nog maar, die kan dit zo oplepelen. Ben Rensen, jeugdarts in ruste en lid van bestuur VKM.
01 mei 2021
De heer Rudy Bonnet
Beste Heleen, Wout en Huub,
rond november 2019 had Klaas het Italiaanse restaurant geregeld waar wij met ons VKM bestuur van gedachten gingen wisselen over het 50-jarig bestaan van VKM in 2020. Heel uitzonderlijk want normaal gesproken vergaderen wij met kleffe broodjes in een goedkoop zaaltje. Al het geld is immers ten behoeve van het voorkomen en aanpakken van kindermishandeling. Alleen...Klaas was er niet bij en dat was al zeer ongewoon. Hij had last van zijn nek en uit alle onderzoeken kwam uiteindelijk de vreselijke diagnose ALS. Niemand zou dit moeten krijgen maar Klaas al helemaal niet..Begin 2020 sprak ik hem en kon ik onze ideeen nog met hem delen, spreken ging hem toen al moeilijk af. In de periode daarna heb ik hem nog een paar keer opgezocht en zagen wij dat hij nog steeds heel veel namen tevoorschijn haalde van mensen die net als hij actief waren in de aanpak van kindermishandeling. Gelukkig kon hij dit jaar nog de eerste gouden erespeld van VKM opgespeld krijgen en op die manier in het verdiende zonnetje gezet worden. En ruim 2500 mensen hebben hier via LinkedIn kennis van genomen. Ik mis mijn maatje in het VKM bestuur gedurende vele jaren, wij hebben altijd inhoudelijk veel uitgewisseld en hij zal altijd in mijn gedachten blijven als de aimabele, bescheiden, goedlachse en bovenal bijzonder aardige man waar ik altijd mee opliep op weg naar de trein na een VKM vergadering. Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte om zijn verlies een plek te geven. Rudy Bonnet, voorzitter VKM.
30 april 2021
De heer Dragan Zuijkerbuijk
Lieve Heleen, Wout en Huub....
Gecondoleerd met het enorme verlies van Klaas. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met het verwerken van zijn heengaan.
Klaas zal ik me herinneren als een warme, vriendelijke, zorgzame, attente, oprecht geïnteresseerde en betrokken family man. En niet alleen hij, ook het gezin waar hij onderdeel van was. Daarom ben ik ervan overtuigd dat jullie hem op diezelfde manier een nieuw mooi plekje geven in jullie leven.

Dragan
Senn en Rune

30 april 2021
Mevrouw Aly Leenheer
Heleen, Wout en Huub,
We hebben Klaas gesproken op de Berkman reünie in juli 2017. Was heel leuk om jullie daar te ontmoeten. Van Coby hoorden we dat Klaas ernstig ziek was; we zijn daar behoorlijk van geschrokken en wat is het snel gegaan.
We hadden jullie nog zoveel jaren met elkaar gegund.
Wij wensen jullie kracht en sterkte toe om met het verlies van Klaas om te gaan.

Aly Leenheer / Heleen Hooimeijer
30 april 2021
Mevrouw Sylvia Steinert
Afscheid nemen is het moeilijkst wat er is. Het is zo definitief; het is de finale van een prachtig leven samen. Ik heb Klaas nog nooit ontmoet, maar het voelt wel alsof ik hem ken. Ik weet dat hij veel voor jou, Heleen, en je zonen heeft betekend.
Zij die wij lief hebben gaan niet weg
Zij lopen naast ons elke dag
Onzichtbaar, onhoorbaar, maar altijd dichtbij
Steeds geliefd, steeds gemist, oneindig dierbaar voor altijd.
Liefs,
Sylvia
30 april 2021
- Hetty Brouwer-de Zeeuw
Beste Heleen, Wout en Huub,

Gecondoleerd met het verlies van Klaas.
Van Liesbeth heb ik begrepen, dat hij rustig is ingeslapen.
Man en vader missen is een gevoel , dat voor iedereen anders is.
Met een lach en een traan zal hij in gedachte regelmatig meebeleven en zul je zijn uitspraken, gebaren en oprechte lach anders en soms beter gaan waarderen is mijn ervaring.
Wij wensen jullie een waardevol afscheid samen met de mensen die om jullie zullen staan.

Hetty Brouwer-de Zeeuw
30 april 2021
Mevrouw Sabine Juckenack
Lieve Heleen, Wout en Huub,

Klaas wil ik me blijven herinneren zoals ik ik hem vorig jaar in oktober heb ontmoet toen Adrie en ik bij jullie op visite waren, ondanks dat hij toen al erg ziek was. Wij vertelden over Petten, Klaas keek op, hield zijn hoofd vast en zei: " Kranenborg." Het museum dat wij tijdens een VKM-uitje jaren geleden bezochten in Bergen.
Zijn blik, vrolijk. Zijn ogen, twinkelend. Zijn gezicht, een en al glimlach.
Dat is Klaas.

Lieve groet,
Sabine
30 april 2021
- Jolanda van Zaalen
Ik wens jullie heel veel sterkte met veel liefde en aandacht om jullie heen in het verwerken van dit verlies.
30 april 2021
Mevrouw José Rijnaarts
Lieve Heleen, Wout en Huub,
De schoolfeesten op de Biënkorf, Klaas steevast op het podium, die rustige, vriendelijke man, die zo heerlijk speelde. Onvergetelijk. Er zijn van die mensen die je wel sympathiek móet vinden, of je wil of niet. Klaas was zo iemand.
Paul en ik wensen jullie sterkte.
30 april 2021
De heer Hendrik Hollander
Heleen, Huub en Wout,
Ik heb veel mooie herinneringen aan Klaas. De Bienkorf-tijd, de Corsica-tijd en gewoon even bijpraten met een biertje aan tafel of in de achtertuin om er enkele te noemen.
Sterkte voor jullie,
Hendrik

30 april 2021
De heer Marcel Duijvekam
Lieve Heleen en zonen, wat kan er veel gebeuren in een jaar. Triest te horen dat het uiteindelijk allemaal nog zo snel gegaan is. Het was fijn om Klaas gekend te hebben. Rust en evenwicht, zo zie ik Klaas. Heel veel sterkte de komende tijd.
30 april 2021