Onyx Uitvaart | Condoleance

Condoleance

Op deze pagina kunt u uw condoleancebericht achterlaten voor de familie. Ook kunt u, indien beschikbaar, extra informatie nalezen voor de uitvaartplechtigheid. We wensen u veel sterkte.

Willem van Hartingsveld

 05 april 1940   01 april 2022

Als kunstenaar geleefd, als kunstenaar vertrokken. We hopen zo dat je de rust vindt die je al zo lang zocht.

Lieve Wim, je blijft bij ons in onuitwisbare herinneringen die we ieder op eigen wijze aan jou hebben.

Uw persoonlijke condoleance

- stan paardekooper
Ik wens u allemaal troost en goede herinneringen bij het overlijden van Wim van Hartingsbveld. Wim was lid van de hobogroep van het Nederlands Philharmonisch Orkest, verbindend collega en volgens mij ook geliefd rietenmaker. Hij kende het orkestwezen en de dynamieken daarbinnen - en dan heb ik het niet over hard of zacht spelen- als zijn broekzak. Hij kon er ook mee omgaan, hoewel hij toch een sensibele mens was, gevoelig voor stemmingen, voor de artistieke wrevel ook altijd wel in in de culturen van het symfonie-orkest, zeker als dat een samengesteld orkest was zoals het NedPhO, samengesteld uit het Amsterdams Phil, het Utrechts Symfonie Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Trouwe collega als hij was, nam hij naast een ieder plaats en waardeerde hem of haar om zijn spel. Dat daarbij ook grote persoonlijkheden hun plaats innamen -ik heb het even niet over dirigenten- nam hij altijd met een relativerende en minzame glimlach. De schaterlach op orkaankracht, bewaarde Wim meer voor beschouwingen van mens en melodie in de orkesten. Na zijn pensionering heb ik Wim nog enkele malen opgezocht. Bij die gelegenheden aan de Willem de Zwijger (what's in name) aanvaardde Wim met dezelfde geestkracht het gesprek, de polemiek. Een bijzondere en uitgesproken man, ik denk ook te kunnen zeggen een orkestmusicus van de oude stempel in de goede en dienstverlenende zin des woords. Uit een telefoontje kort voor zijn dood, begreep ik niet dat zijn einde nabij was. Ik wens allen, in het bijzonder Marian, veel sterkte met en aanvaarding van zijn sterven.
11 april 2022
Mevrouw Linterman
Ik zal de schaterlach van Wim nooit vergeten!

Liefs,
Evelien
08 april 2022
Mevrouw E.Franken-Holt
Van harte gecondoleerd met het overlijden van Wim. Hij was een belangrijkpersoon voor Fric (1987) en mij in een deel van ons leven. Wij beleefde hem als een warm zoekende mens met hoge idealen wat vaak zorgde voor teleurstellingen en onzekerheden. Ik herinner de dankbaarheid en ook ongeloof hij ervoer toen de relatie met Marian begon. Het onmogelijk was toch mogelijk.
Door de vele gesprekken kreeg mijn begrip van muziek en het vinden van je weg in de muziek wereld een waardevolle en leerzame aanvulling. Onze contacten, ook met zijn moeder en vader, stemmen vanuit de tijd van de ontmoetingen in Baarn.
De overlijdenskaart heeft wel indruk op mij gemaakt. Dank. Elsie Franken
06 april 2022
De heer en mevrouw ten Bosch
Lieve familie, wij wensen jullie veel sterkte met het verwerken van het verlies van Wim. Zal Wim voor altijd in mijn hart hebben gesloten,met de humor en de muzikale rondgang in het leven, met veel ups en downs. Met het overlijden van Wim is een bevlogen en prachtig musicus van ons heen gegaan!!
Helaas zijn wij niet in de gelegenheid om Vrijdag 8 April bij de crematie te zijn, maar onze gedachten wel. Met lieve, warme groet,
Arthur en Titia ten Bosch.
06 april 2022