Natuurbegraven

Natuurbegraven

Op een natuurbegraafplaats heeft u voor altijd een plekje midden in de natuur. Een plek die u zelf kunt uitkiezen, waar uw nabestaanden geen onderhoud hoeven te plegen en waar ze geen besluit hoeven te nemen of het graf wordt verlengd na een bepaald aantal jaar. Eeuwigdurende grafrust. Dat zijn de kenmerken van begraven op een natuurbegraafplaats.

Waar kan ik in de natuur worden begraven?

De meeste natuurbegraafplaatsen liggen rond de Veluwe en in het zuiden van ons land. In de Randstad kennen we er één: natuurbegraafplaats Bilthoven. Onlangs is bekend geworden dat in Koedijk de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland komt: natuurbegraafplaats Geestmerloo.
Hier vindt u alle natuurbegraafplaatsen op een rij.  

Wat zijn de regels voor natuurbegraven?

Alle gebruikte materialen moeten vergankelijk zijn. Dat betekent dat de kist of mand waarin u ligt uit massief hout, riet of wilgentenen bestaat. Ook de kleding die u aanheeft moet natuurlijke materialen bestaan. Het graf is niet afgebakend. U herkent het doordat u GPS coördinaten heeft gekregen of een struik of boom heeft geplant. Soms mag u ook een houten kruis neerzetten.

Is een natuurbegrafenis kostbaar?

Begraven is duurder dan cremeren. Natuurbegraven lijkt duurder dan begraven. Of dat zo is valt te bezien. U betaalt bij een natuurgraf in één keer de kosten voor het eeuwigdurende graf. Die kosten lijken in eerste instantie behoorlijk aan de prijs, maar als u op een ‘gewone’ begraafplaats iedere tien jaar de grafhuur verlengt, komt u al snel hoger uit.

We kunnen voor u een offerte maken op basis van uw wensen. Voor Geestmerloo in Noord-Holland kunnen we dat nog niet want het is nog niet bekend wanneer deze natuurbegraafplaats wordt geopend en er is nog geen prijslijst beschikbaar.
 

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie?

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.