Ons team

Het team van Onyx Uitvaart

Bij Onyx Uitvaart heeft u altijd één vast aanspreekpunt. De uitvaartleider die bij u thuis komt is dus ook degene die de uitvaart begeleidt. We hebben allemaal jarenlange ervaring en kennen de omgeving en de mogelijkheden goed.
 

Arianne van Dorth

Arianne van Dorth heeft Onyx Uitvaart opgericht. Een eigen bedrijf was voor haar een bewuste keuze omdat zij er echt voor families wil kunnen zijn. Niet gebonden zijn aan de tijd die een werkgever haar zou opleggen.

"Toen ik bij een fusie boventallig werd, tegelijkertijd mijn moeder overleed en mijn kinderen de leeftijd hadden om uit huis te vliegen, vielen alle puzzelstukjes samen. Dat waar ik al jaren over dacht heb ik gewoon gedaan. Ik heb de  opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd en mijn eigen bedrijf, Onyx Uitvaart opgezet. Mijn vroegere baan als communicatiemanager komt me goed van pas. Goed kunnen communiceren en organiseren zijn ook bij de begeleiding van een uitvaart van groot belang. Ik vind het heel bijzonder om zo dicht bij families te mogen zijn en met ze mee te denken bij zo’n emotionele gebeurtenis. Mensen zijn heel kwetsbaar op dat moment en het vertrouwen dat ze mij geven mag en wil ik niet beschamen. Ik doe er alles aan om een mooi en persoonlijk afscheid neer te zetten. Dat is heel belangrijk, want het is de eerste nieuwe herinnering die een familie maakt. Is die goed, dan kunnen zij van daaruit weer langzaam gaan opkrabbelen. Steeds vaker zie ik dat een voor de overledene belangrijke nabestaande dementie heeft. Om deze zo goed mogelijk afscheid te kunnen laten nemen heb ik de cursus dementievriendelijke uitvaartverzorger gevolgd."
 

Marise den Oudsten

Marise den Oudsten heeft net als Arianne van Dorth haar eigen bedrijf: Fender Uitvaart in Leeuwarden. Arianne en Marise hebben dezelfde filosofie en werken veel samen. Is Arianne niet beschikbaar, dan neemt Marise vaak waar.

 

 

"Ik vind het belangrijk om rust te creëren. Van daaruit komt er ruimte voor ideeën. Natuurlijk geef ik informatie en stuur ik waar dat nodig en gewenst is, maar ik probeer zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig te zijn. Het draait niet om mij, maar om u."
 

 

Frans Sommer
Frans Sommer houdt zich bij Onyx Uitvaart bezig met de zorg na een uitvaart. Hij belt u ongeveer zes weken na de uitvaart, want ook dan willen wij er graag voor u zijn en weten hoe het met u gaat. Natuurlijk willen we ook weten hoe u terugkijkt op de uitvaart.
 

“Rouw heeft zijn eigen tijd nodig. De periode voor en tijdens de uitvaart is vaak hectisch en druk, maar vroeger of later komt de vraag “hoe nu verder?”. Het antwoord op die vraag is individueel, iedereen doet het op zijn eigen manier.
Daarom bied ik, persoonlijk en op maat, hulp bij alle vragen die er dan eventueel bij u leven. Zo kunt u de draad weer oppakken na het verlies van uw dierbare."

 

Andere medewerkers
Onyx is 24 uur per dag bereikbaar. Dat betekent dat we onze telefoon op momenten dat wij een familie helpen doorschakelen. De medewerker die u dan aan te de telefoon krijgt, zal zo nodig de eerste zorg verlenen, de eerste gegevens noteren en deze direct aan ons doorgeven. Zo kunnen wij u zo snel mogelijk terugbellen. 

Liever een mannelijke uitvaartleider? Dat kan natuurlijk. We hebben een goede band met meerdere freelance uitvaartbegeleiders die Onyx goed kennen en de uitvaart begeleiden zoals dat bij Onyx past

 

Wilt u meer informatie?

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.