Regio Amsterdam

Een uitvaart in de regio Amsterdam

U gaat een uitvaart regelen in Amsterdam of in de regio Amsterdam. Daarbij zijn veel besluiten te nemen. Denk aan de plaats van opbaren, de rouwkaart, het uitzoeken van de kist, de locatie, het draaiboek van de afscheidsdienst…

Onyx Uitvaart helpt u daar graag bij. We luisteren naar uw verhaal en uw wensen, geven u advies, zetten uw wensen om in mogelijkheden en regelen samen met u een liefdevol afscheid.

Onyx Uitvaartzorg is gevestigd in Amsterdam. We werken samen met alle crematoria en begraafplaatsen in Amsterdam en in de regio rond Amsterdam. Ook kennen we veel andere locaties waar een uitvaartdienst kan worden gehouden. Op deze pagina geven we u informatie over de verschillende onderwerpen  die van belang zijn bij het regelen van een uitvaart. Zoals:

 

 

Welke mogelijkheden zijn er?

We vragen u eerst of de overledene bepaalde wensen had. En wat die van u zijn. Op basis daarvan nemen we de mogelijkheden met u door. Alleen al in Amsterdam zijn er vier crematoria en zeven begraafplaatsen. Ook zijn er talloze andere mooie locaties om een afscheid te organiseren, zoals locaties van Stadsherstel of het Amstel Boat House. Ook in de regio Amsterdam zijn er veel mogelijkheden. En natuurlijk kan een afscheid ook thuis plaatsvinden. Waar het om gaat is dat het afscheid past bij de overledene en bij u. Zo creëren we samen een liefdevolle uitvaart.

U kunt altijd vrijblijvend een afspraak met ons maken. Het kan rust geven als u weet wat er kan. En wat het kost. Onze werkwijze vindt u hier.
 

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Bij Onyx Uitvaartzorg kan er al een crematie plaatsvinden vanaf € 1599, maar de gemiddelde uitvaart in (de regio) Amsterdam kost tussen de € 4.000 en € 8.000. Hoeveel exact, dat hangt af van de keuzes. Zo is cremeren meestal goedkoper dan begraven. Andere wensen die de uitvaartkosten beïnvloeden zijn onder meer:

  • De plaats van opbaring
  • Wel of geen rouwkaarten en/of advertentie
  • Bij begraven: een algemeen graf of een particulier graf

We geven u zo mogelijk al tijdens het eerste gesprek, maar altijd binnen 24 uur, een begroting. U kunt met elke uitvaartverzekering bij ons terecht. We hebben een aantal voorbeelden van uitvaartkosten in Amsterdam gemaakt. Zo heeft u een indruk van de kosten.

Offerte aanvragen

 

Waar regel ik een uitvaart in de regio Amsterdam?

Wij komen voor het regelen van een uitvaart naar u toe. Naar uw huis of naar het huis van de overledene. Wilt u liever ergens anders afspreken, dan kan dat uiteraard ook. We overleggen wat voor u het prettigst is.
Wat belangrijk is om te weten, is dat u niet het telefoonnummer bovenaan een verzekeringspolis hoeft te bellen. U kunt met uw uitvaartverzekering bij elke uitvaartondernemer terecht. Wij werken samen met alle verzekeraars en bent dus met alle polissen bij ons welkom.
 

Hoe lang na het overlijden vindt de uitvaart plaats?

Wettelijk gezien vindt in Nederland de uitvaart plaats minimaal 36 uur na het overlijden en maximaal zes werkdagen na het overlijden. U hoeft dus niet alle besluiten op de eerste dag te nemen. Er is voldoende tijd om de uitvaart in alle rust te regelen. Als iemand in het buitenland overlijdt, geldt de wettelijke regeling niet. Komen er mensen vanuit het buitenland naar de uitvaart en wilt u een afscheid later laten plaatsvinden? Dat kan, mits de arts akkoord gaat met een uitstel.

Hoe dan ook, er valt veel te organiseren. We helpen u graag in deze moeilijke periode. Lees meer over de voorbereidingen bij een uitvaart.
 

Wat moet ik doen direct na een overlijden?

Wij nemen u in deze moeilijke periode graag de zorg uit handen. U houdt de regie, wij nemen deze over waar dat nodig is en waar u dat wilt. Direct na een overlijden neemt u de volgende stappen:
 

  • Bel de huisarts
  • Bel daarna Onyx Uitvaartzorg op 085 0160028

Verder hoeft u op dat moment niets te doen. Wilt u toch alvast wat voorbereiden, kijk dan bij melden van overlijden en/of bij voorbereidingen op de uitvaart.

Wilt u meer informatie?

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.