Onyx Uitvaart | Condoleance

Condoleance

Op deze pagina kunt u uw condoleancebericht achterlaten voor de familie. Ook kunt u, indien beschikbaar, extra informatie nalezen voor de uitvaartplechtigheid. We wensen u veel sterkte.

Johannes Hubertus Kramer

 24 augustus 1936   18 september 2020

Verdrietig laten wij weten dat op vrijdag 18 september 2020 is overleden mijn lieve echtgenoot, onze vader en opa Hans Kramer.

Uw persoonlijke condoleance

De heer Harm Begeman
Nieuwkoop, 28 september 2020

Beste familie Kramer,

Via het Reghthuys kreeg het bericht dat Hans dood is, jullie man, vader en opa.
Ik heb met Hans deel uitgemaakt van het bestuur van de vereniging, meer dan 25 jaar geleden. Daardoor heb ik hem van dichtbij meegemaakt. Ik kon prima met hem samenwerken en bewaar daar goede herinneringen aan. Hans was een prettige man in de omgang en hij nam zijn taak als penningmeester serieus. Ik had nooit de moed hem te vragen waardoor hij invalide was geraakt. En al helemaal niet hoe hij het klaar speelde daarmee te leven.
Dankzij de wonderen van de moderne techniek heb ik de uitvaart kunnen bekijken. Indrukwekkend zoals jullie over je vader spraken. Uit alles bleek mij dat hij jullie veel liefde heeft gegeven. Hij was zo werd mij nu duidelijk een zeer veelzijdig mens met een onvoorstelbaar doorzettingsvermogen. Die tocht door Parijs naar jullie vakantiebestemming. Niet te geloven bijna.
Ik wil graag ook een paar woorden wijden aan jullie moeder Marijke. Ze is dement geworden en de laatste keer dat ik haar ontmoette, herkende ze me nauwelijks meer. Ik denk niet graag terug aan die ontmoeting. Het moet voor jullie vader een enorme tegenslag zijn geweest.
Ik wilde mijn medeleven betuigen bij de dood van jullie vader, hij was bijzonder mens.

Met de meeste hoogachting,
Harm Begeman, Nieuwkoop.
28 september 2020
Mevrouw Maike Versteeg
Hans was mijn steun en toeverlaat in de tijd dat ik het oude, groene verenigingsblaadje voor 't Reghthuys maakte, hetgeen inhield dat ik naast de eindredactie ook de vormgeving verzorgde. Dat laatste gaf nogal eens problemen omdat mijn computervaardigheid niet altijd toeliet wat ik wilde. Dan belde ik Hans. Ik kon altijd langskomen. Hij dacht mee. Had altijd een oplossing. We begrepen elkaar. Hij vond 't leuk me te kunnen helpen en ik was blij met zijn hulp. Na die jaren verloren we elkaar uit het oog maar ik denk altijd nog met plezier terug aan zijn goedgehumeurde hulpvaardigheid.
Ik wens degenen die hij achterlaat veel sterkte toe.
27 september 2020
Familie Van Noort
Gisteren hebben wij via de livestream het afscheid van jullie vader bijgewoond. De mooie, de grappige en de warme herinneringen aan jullie vader waren indrukwekkend om te horen. Het was een waardig afscheid. We wensen jullie voor de komende tijd veel sterkte toe.
Guus en Karin van Noort
26 september 2020
Mevrouw Gemma
Lieve Karin, Jella, Lauri en Ilma
Ik heb de uitvaart online meegekeken, vond het erg mooi. Ook meteen jullie grote familie kunnen zien, wat een knappe mensen allemaal. Opa zal zeker trots geweest zijn. Als enigst kind die hij was hebben jullie het goed gedaan met een dozijn kleinkinderen. Ik wil graag 24 augustus 2021 proosten op zijn 85ste verjaardag. Ik heb jullie vader en moeder altijd een warm hart toegedragen, als ik kwam logeren was het zeer gezellig en voelde ik me meteen thuis. En toen ilma begon over het radiostation kwam die herinnering weer bij mij naar boven. Ook kan ik me nog herinneren dat volgens mij Karin of jella zich niet zo lekker voelde en op zoek was naar paracetamol en 1 van paps zijn pillen had ingenomen en toen heel sloom aan t praten was, best wel eng maar Lau en ik moesten daar natuurlijk erg om lachen. Had jullie vader graag nog gezien, met zijn wat ondeugende pret ogen. Ik wens jullie sterkte met jullie verlies en ook sterkte met jullie moeder die, wat ik al eerder hoorde van Lau, dement is en veel zorg nodig heeft Dikke kus Gemma
25 september 2020
Mevrouw Ans Mulders
Lieve familie,

Ik ben een zus van Joke Hardy-Mulders, Moeder(schoon) van Lucien en Lauri .
Via haar heb ik vernomen dat jullie man/vader en opa is overleden.

Ik wens jullie heel veel kracht, steun en troost bij elkaar.
Heel veel sterkte Ans Mulders
25 september 2020
Mevrouw Ans Mulders
Lieve familie,

Ik ben een zus van Joke Hardy-Mulders, Moeder(schoon) van Lucien en Lauri .
Via haar heb ik vernomen dat jullie man/vader en opa is overleden.

Ik wens jullie heel veel kracht, steun en troost bij elkaar.
Heel veel sterkte Ans Mulders
25 september 2020
De heer en mevrouw Irene&Patrick Gijsen - Hardy
Lieve Lauri , Lucien , Zoë en Lois
en familie,

Wij hebben het verdrietige nieuws van Hans van Joke en Edy vernomen. En we bieden jullie onze meest oprechte innige deelneming aan . Ook in Spouwen wordt aan jullie gedacht en heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke dagen .
Liefs Irene en Patrick
25 september 2020
De heer en mevrouw Klaassen
Nog een beetje onder de indruk mèt een traantje, zo vlak na het volgen van de livestream van de uitvaart, willen wij jullie condoleleren met het verlies van jullie sterke, charismatische vader. Wat een prachtige dienst. En wat hebben jullie vader en moeder een geweldige vrouwen in de wereld gezet. Zo om trots op te zijn.
25 september 2020
Familie Eddy en Joke Hardy- Mulders
Lieve Familie,
Eddy en ik delen oprecht in jullie verdriet om het heengaan van Hans.

Gisteren hoorde ik een tekst die me erg raakte en zo waar is...
Soms moet je wat je lief is laten gaan, anders sterft het onder je handen....
Hans zal voor altijd een mooie plek in jullie hart hebben ..
Koester de goede herinneringen...
We wensen jullie veel sterkte ,onze gedachten gaan extra naar jullie lieve Marijke..
Proost Hans, vanavond drinken wij er een op jou en de herinneringen die wij aan jou mochten hebben !
Dus ,ga nu maar... goede reis...
25 september 2020
Mevrouw Els van Foeken
Lieve mensen, gecondoleerd met het overlijden van jullie vader.
Hij heeft mij o.a. geweldig geholpen met mijn website.
Ik heb dus hele goede herinneringen aan hem en ook aan jullie I.v.m. de balletlessen.
Jammer dat het door het coronavirus op deze toch wat onpersoonlijke manier moet. Sterkte gewenst!
Els van Foeken.
25 september 2020
De heer Roel Smit
Maandag hoorde ik dat Hans is overleden. Mijn gedachte was, wat ongelofelijk verdrietig voor zijn familie die voor hem zo belangrijk was. Tegelijkertijd dacht ik: eindelijk krijgt hij rust.

Hans leerde ik kennen in augustus 1970 toen ik bij Johnson op e afdeling planning kam te werken. Daar rapporteerde ik aan Hans en heb hem ongeveer twee jaar als leidinggevende meegemaakt. Hierna kreeg ik een leidinggevende taak in de productie.
Ik heb hem dus in twee hoedanigheden meegemaakt, (als leidinggevende en als collega). In beide situaties heb ik hem leren waarderen als een man met veel humor en een groot relativerend vermogen. Kort gezegd een goede "baas" en een geweldig collega.

Ook gaan mijn gedachte uit naar Marijke die Hans verzorgd heeft tot zij het niet meer kon en het over moest dragen aan professionele hulp, waar Hans het in het begin welmoeilijk mee had. Helaas Marijke werd ziek en verloor steeds meer contact met aar omgeving en derhalve ook met Hans.

Hans zal in mijn herinnering blijven, zeker als ik denk aan zijn humor die vaak ook relativerend was.

Ik wens de familie veel sterkte met dit verlies.
24 september 2020
Mevrouw Celine Rol
Lieve dochters van Marijke en Hans Kramer,
Dank jullie wel voor het afscheid dat we mochten nemen van jullie vader ... hij zag er heel vredig uit.
En wat fijn dat ik jullie gisteren mocht ontmoeten en dat oude herinneringen werden opgehaald aan een lange vriendschap tussen onze families.
Ik vind je vader een bijzonder mens, ook al heb ik hem niet goed gekend. Maar hij heeft gedurende zijn leven moedig zijn handicap gedragen en is nog zeker van betekenis geweest voor velen om hem heen. Jammer dat jouw moeder bezweken is onder de last van deze zorg. Maar zeker geloof ik dat zij een bijzonder liefelijke geest heeft en dat zij eens samen met je vader in een volmaakte hereniging bij elkaar zullen zijn.
Ik hoop dat jullie goed met het verlies van je vader kunnen omgaan en dat alle mooie herinneringen bij jullie zullen blijven. En wat zijn jullie ouders trots op jullie!
Veel liefs en sterkte,
Celine
Tel 06.22126293
24 september 2020
- Wobke van der Kolk
Karin, ik wens jouw gezin en je familie een goede dag toe morgen. Dat een afscheid geleidelijk en met beetjes gaat heb ik de laatste maanden mee kunnen maken. Fijn dat je bij het laatste, moeilijke stuk van de route steeds weer trouw bent gebleven aan je vader. Ook dat mag je onthouden. lieve groet, wobke
24 september 2020
- S.Bruning-Westenberg
Beste Marijke ,
Ik en mijn man wensen U heel veel sterkte met het overlijden van uw echtgenoot Hans, ik ken U beiden niet persoonlijk, maar we hebben elkaar wel zo nu en dan gezien/gesproken op Openingen en filmavondjes e.d. in 't Reghthuys in Nieuwkoop.
Vriendelijke groet Sonja en Jan Bruning


24 september 2020
Mevrouw Maessen Stam
Toen Hans en Marijke trouwde mocht ik bruidsmeisje zijn samen met Roelie en Liesbeth. Maar ik kende Hans nog niet zo goed. Ik leerde hem pas echt kennen in de tijd van "Ard en Keessie".
Jullie ouders hadden op het Santpoorterplein nog geen tv en als er schaatsen was kwam Hans bij ons kijken. Roelie en ik keken ook graag. Hans was erg fanatiek, net als wij. Uit de krant knipten we de ritschema's en vulde secuur de eindtijden in. Ook hielden we de ronde tijden bij op papier. Dat waren hele gezellige dagen. Als er een "onbelangrijke" rit was gingen er iemand vlug drinken halen. Door samen het schaatsen te kijken heb ik Hans beter leren kennen.
Toen jullie in Nieuwkoop woonde, schaatste Hans met de buurman op de Nieuwkoopse Plassen. "Buurman, kom je buiten spelen "
Ik heb altijd heel veel bewondering voor Hans gehad hoe hij ermee omging toen hij zijn leven in die rolstoel moest doorbrengen. Lieve Karin, Jella, Lauri, Ilma. Wat zullen jullie je vader missen.
Bep Maessen.
23 september 2020
Familie Rol
Lieve Dierbare Familie van Hans

Langs deze nieuwe weg ons medeleven en condoleance met het overlijden, ook in z'n oorspronkelijke betekenis, van Hans.
We voelen met jullie mee en wensen jullie goede moed en sterkte voor de komende tijd.

Hieronder zal een klein stukje geschiedenis volgen , dat mij met , Hans en Marijke en jullie
verbindt.

Als kind fietste en liep ook wel vanwege de talloze kleine kuiltje in de sporen van het
grind van de Prolkade ,
Later werd jullie huis daar gebouwd met uitzicht over het Noordense Dorps Plasje ,dat je
via de Schipperse ophaalbrug kon bereiken .
Hans en marijke hebben zich altijd enorm voor jullie ingezet ,dus een grootgeluk daarbij was
dat bij de Prolkade rechtsaf en een klein stukje voorbij de kerk de Simon van Capelweg 14
lag. Mevrouw Rol ,mijn moeder, gaf pianolessen .Het atelier van Riek was een leuke wacht
kamer voordat je pianoles begon. Riek ontdekte al gauw dat er ook vioolles gegeven kon worden
In deze tijd on stonden ook veel portretten en een innige band.
Bij de muziekuitvoeringen, waar ik nog programma's en foto's heb Staat Hans en jullie kinderen
er allemaal heel voorbeeldig op: en met het leven voor je( "et la Vie devant toi" zo ongeveer)
met alle beloftes nog inzich, hebben we ernaar gekeken.
.
Met veel respect en bewondering zagen we dat Hans , die op zeker moment een" Wheelchair-bestaan" kreeg, maar zich niet gewonnen gaf.
Hij optimaliseerde de woonomstandigheden( ook voor het sloepje) en was actief
met thuiswerken met veel know how tav de computer.
Hij was o.a. samen met de eerder overleden Bert Meihuizen, ( woonde een paar huizen van Juliulianalaan 86)van veel betekenis voor de oprichting en meer van de stichting Kunstenaars Rol.
De laatste jaren weer terug in Nieuwkoop veranderde het kleurpallet van z'n leven nog
een keer . Marijke was niet langer zijn onontbeerlijke steun en werd hij de enige bewoner
van het Reghthuis nr 14 k.
Ons contact ging soms over niets anders dan " weet jij wat er op de plas gebeurd is?'
nadat hij gemerkt had dat er waterpolitie en lawaai op de plas was en hij dacht dat ik dat wel uit mijn raam kon zien.
Vaker had ik korte bezoekjes en dan ging het over de kinderen en klein kinderen, maar ook over oog en gezondheidsproblemen, waarvan hij dacht, dat we ( met irene erbij )alles afwisten.
Zijn denken over euthanasie ,vatte hij samen "ik ben er klaar mee" ,
Al puzzelend verzette hij zijn gedachten ,en had moeite met het zien van de kleinste stukjes;
een grovere Puzzel was geen directe optie.
En vaak zei hij tussendoor :'kunnen ze niet even langs lopen".
Misschien kunnen we bij elkaar nog even langs lopen ,het moet niet moeilijk voor ons zijn; we kunnen lopen !en de rest te vertellen .

P,S De intense genegenheid ,tussen de spelers in dit stukje historie heb ik niet verwoord,
ik volsta met dit te benadrukken.

Maarten Irene ROL23 september 2020
Mevrouw Monique Noordermeer
Denkend aan Hans ga ik 40 jaar terug in de tijd toen ik als piepjonge secretaresse in dienst kwam bij SC Johnson in Mijdrecht en daar een aantal jaar heel prettig met Hans heb samengewerkt. Na zijn vertrek bij SCJ en Stichting BIT hadden we nog af en toe contact en tijdens ons laatste telefoongesprek, pas een paar maanden geleden, gaf hij aan dat hij op zoek was naar de rust die hij nu heeft gevonden.
23 september 2020
De heer Jon de Jong
Het voelt nog zo onwerkelijk dat jij er niet meer bent Hans. En dan te bedenken dat ik de laatste ben geweest die jou nog in leven heb gezien. Je hebt er vaak over gehad de laatste tijd dat je het leven niet meer zag zitten. Je heb gedaan wat binnen je mogelijkheden lag om dit te realiseren maar zonder resultaat. Nu je niet meer onder ons bent geeft mij dat gek genoeg wel rust en ik hoop dat jij die rust ook heb gevonden. Vriend. Want ik heb een hele leuke periode met jou meegemaakt. Gelachen. Samen een haring eten met een grote en kleine zoals je dat zo mooi kon zeggen. Met plezier ging ik naar jou toe. Nu. Ik zal je missen. Maar weet dat ik als ik zo'n grote drink nog even aan je zal denken. R.I.P. makker...,,
22 september 2020
Mevrouw Ildikó Pehlig
Allerbeste dierbaren van Hans,
Allereerst heel veel sterkte toegewenst in deze dagen van verlies, leegte en rouw. Ik wens jullie voor vrijdag een mooi afscheid toe en alle kracht om het verlies te verwerken.
IK kan me Hans herinneren van feestjes in het Blauwe Huis en wat me herinner is dat Hans altijd even persoonlijke aandacht voor me had. Hij was geintresseerd in hoe het met me ging en dat is een mooie herinnering.

Liefs, Ildikó
22 september 2020
De heer en mevrouw mol-wijgergangs
Lieve meiden, toch een onverwachts verdrietig bericht van het overlijden van Hans. Fijn dat hij nu de rust heeft gevonden die hij graag wilde. Wij hopen dat jullie samen met jullie lieve moeder op een mooie manier afscheid van hem kunnen nemen. Wij leven op afstand mee.
Ik koester mooie herinneringen aan hem als de behulpzame gezellige man waarmee ik jaren geleden in een aantal middagen mijn enige échte boekje heb gemaakt. Een bundeling van onze belevenissen in Australië. Veel onderwerpen passeerden in die middagen de revue. Hij was geïnteresseerd in ons, in de ontwikkelingen in Nederland, in de wereld. Hij was ook eigenwijs, dat werd me toen ook wel duidelijk.
Hij heeft het jullie niet altijd makkelijk gemaakt, de laatste jaren. Daarom des te meer bewondering voor jullie liefde en zorg voor hem. Ook al is het goed zo, het gemis zal groot zijn. Heel veel sterkte van ons! Chris en Lynette

22 september 2020