Over ons | Onyx Uitvaartverzorging

Wij zijn wij?

Onyx is een edelsteen. Deze wordt kracht toegedicht in moeilijke en stressvolle situaties. Dat is exact wat wij u wensen. Een overlijden gaat gepaard met veel emoties. Vaak is het laatste wat u wilt op dat moment van alles regelen. Wij zijn er om u daarbij te helpen. We nemen u zorg uit handen. Maar laten u ook dat doen wat u graag zelf wilt organiseren. We zijn creatief. En inspireren u hoe het nét even anders kan. Die werkwijze leidt tot een heel persoonlijk afscheid. Of tot besparing in de kosten. Of beide.

“De serviceverlening is uitstekend en dan is er ook aandacht voor het financiële aspect. Er wordt niet overal geld uit geslagen, een eigenschap in deze branche, die ik te vaak ben tegengekomen. De behandeling was deskundig, hulp bij digitale problemen, inleving in de situatie. Niets dan lof.”

Alja

Onyx Persoonlijke Uitvaart is een kleinschalige uitvaartonderneming. Dat is een bewuste keuze. Omdat we zo korte lijnen hebben. Weinig overheadkosten hebben. En onafhankelijk zijn. Dat komt u ten goede. Zo heeft u bijvoorbeeld altijd één contactpersoon.

We vinden het belangrijk dat iedereen afscheid kan nemen. Als bijvoorbeeld één van de nabestaande dementie heeft, is dat voor velen niet altijd vanzelfsprekend. Arianne van Dorth is gecertificeerd dementievriendelijk uitvaartverzorger. Zij kan samen met u de mogelijkheden bekijken. Onyx Persoonlijke Uitvaart werkt vanuit Amsterdam. Van daaruit komen wij in de gehele Randstad. En daarbuiten als u ons dat vraagt. We werken samen met alle uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen.

Ons team

Bij Onyx Persoonlijke Uitvaart heeft u altijd één vast aanspreekpunt. De uitvaartleider die bij u thuis komt is dus ook degene die de uitvaart begeleidt. We hebben allemaal jarenlange ervaring en kennen de omgeving en mogelijkheden goed.

Arianne van Dorth Onyx Uitvaart

Arianne van Dorth

Arianne van Dorth heeft Onyx Uitvaart opgericht. Een eigen bedrijf was voor haar een bewuste keuze omdat zij er echt voor families wil kunnen zijn. Niet gebonden zijn aan de tijd die een werkgever haar zou opleggen.

“Toen ik bij een fusie boventallig werd, tegelijkertijd mijn moeder overleed en mijn kinderen de leeftijd hadden om uit huis te vliegen, vielen alle puzzelstukjes samen. Dat waar ik al jaren over dacht heb ik gewoon gedaan. Ik heb de  opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd en mijn eigen bedrijf, Onyx Uitvaart opgezet. Mijn vroegere baan als communicatiemanager komt me goed van pas. Goed kunnen communiceren en organiseren zijn ook bij de begeleiding van een uitvaart van groot belang. Ik vind het heel bijzonder om zo dicht bij families te mogen zijn en met ze mee te denken bij zo’n emotionele gebeurtenis. Mensen zijn heel kwetsbaar op dat moment en het vertrouwen dat ze mij geven mag en wil ik niet beschamen. Ik doe er alles aan om een mooi en persoonlijk afscheid neer te zetten. Dat is heel belangrijk, want het is de eerste nieuwe herinnering die een familie maakt. Is die goed, dan kunnen zij van daaruit weer langzaam gaan opkrabbelen. Steeds vaker zie ik dat een voor de overledene belangrijke nabestaande dementie heeft. Om deze zo goed mogelijk afscheid te kunnen laten nemen heb ik de cursus dementievriendelijke uitvaartverzorger gevolgd.”

Marise den Oudsten

Marise den Oudsten heeft net als Arianne van Dorth haar eigen bedrijf: Fender Uitvaart in Leeuwarden. Arianne en Marise hebben dezelfde filosofie en werken veel samen. Is Arianne niet beschikbaar, dan neemt Marise vaak waar.

“Ik vind het belangrijk om rust te creëren. Van daaruit komt er ruimte voor ideeën. Natuurlijk geef ik informatie en stuur ik waar dat nodig en gewenst is, maar ik probeer zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig te zijn. Het draait niet om mij, maar om u.”

Marise den Oudsten
Onyx Uitvaart, collega's

Andere medewerkers
Onyx is 24 uur per dag bereikbaar. Dat betekent dat we onze telefoon op momenten dat wij een familie helpen doorschakelen. De medewerker die u dan aan te de telefoon krijgt, zal zo nodig de eerste zorg verlenen, de eerste gegevens noteren en deze direct aan ons doorgeven. Zo kunnen wij u zo snel mogelijk terugbellen.

Liever een mannelijke uitvaartleider? Dat kan natuurlijk. We hebben een goede band met meerdere freelance uitvaartbegeleiders die Onyx goed kennen en de uitvaart begeleiden zoals dat bij Onyx past.

Werkwijze

Onyx Uitvaartzorg heeft bij haar werkwijze een paar uitgangspunten. Deze zorgen ervoor dat u in alle rust afscheid kunt nemen.

Uw wensen staan voorop

We nemen alle tijd om uw wensen te bespreken en leggen de verschillende mogelijkheden uit. We geven u de tijd om besluiten te nemen en inspireren u met alternatieven. In alle rust werken we toe naar een persoonlijk afscheid. Bij voorbereidingen ziet u een overzicht van alle zaken waar we het met u over zullen hebben. De Onyx werkwijze zorgt ervoor dat u de regie heeft waar u dat wilt en dat wij u ontzorgen waar u dat wilt.

Eén vaste contactpersoon 

De uitvaartleider die bij u thuis komt om de uitvaart te bespreken, blijft uw vaste aanspreekpunt. Hij of zij begeleidt u ook op de dag van de uitvaart. Zo hoeft u niet telkens opnieuw iets uit te leggen. We kennen de omgeving en de mogelijkheden goed. Wij weten waar we goedkoop terecht kunnen als dat nodig is en kennen ook de bijzondere locaties.

Begroting binnen 24 uur

U ontvangt altijd binnen 24 uur een begroting. Liever vertellen we u al tijdens of kort na het eerste gesprek wat de kosten van de uitvaart zullen zijn zodat u nog vóór we een locatie bespreken goed overzicht heeft en een weloverwogen besluit kunt nemen. Dat lukt ook vaak.

Onyx Uitvaart werkt met een aannametarief voor haar diensten. Daarbij komen de kosten van producten en diensten. We zijn onafhankelijk. Dat betekent dat het voor ons niet uitmaakt van welke leverancier een kist komt of voor welk crematorium of welke begraafplaats u kiest.

Welkom met elke uitvaartverzekering

Heeft u een uitvaartverzekering? Of het nu om een naturapolis of kapitaalpolis gaat, bij ons bent u altijd welkom. Op uw polis staat een telefoonnummer dat u kunt bellen als iemand is overleden. Doet u dit, dan wordt u vaak gekoppeld aan een uitvaartonderneming die een relatie tot de uitvaartverzekeraar heeft. Dit is lang niet altijd de goedkoopste uitvaartonderneming. Wij raden daarom altijd aan om, als dat kan, vooraf kennis te maken en een offerte aan te vragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Zorg na de uitvaart

Voor de praktische afhandeling van de uitvaart ontvangt u van ons het boekje ‘Zorgen erna’. Korte tijd na de uitvaart bellen we u. We willen graag weten hoe het op dat moment met u gaat en hoe u terugkijkt op de uitvaart. Bovendien valt er in die tijd nog zoveel te regelen. Wellicht heeft u vragen daarover. Ook dan willen wij er voor u zijn. Lees hier meer over zorg na de uitvaart.

dementievriendelijke uitvaartzorg

Arianne van Dorth is gecertificeerd dementievriendelijke uitvaartverzorger. Dit betekent dat zij opgeleid is om een nabestaande met dementie, in samenwerking met de familie, op een verantwoorde en goede manier afscheid kan laten nemen van de overledene.

Doodgewoon in de klas, Onyx Uitvaart

Arianne van Dorth en Marise den Oudsten zijn ambassadeurs van ‘Doodgewoon’ in de klas. Doodgewoon in de klas ondersteunt scholen op het moment dat er een overlijden plaatsvindt binnen de school. Het kan om een papa of mama gaan, om een leerling of een leerkracht. Arianne of Marise komt in de klas vertellen over wat ‘dood’ is. Liever nog komen we zonder dat deze aanleiding er is. Om de dood bespreekbaar te maken. Interactie en dialoog is de leidraad voor een gastles.

Kennismaken?

Wij vinden het belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij degene die de uitvaart voor u gaat regelen. Daarom kunt u altijd tevoren vrijblijvend met ons kennismaken. We kunnen uw wensen bespreken en een offerte maken. Soms maken we zelfs al de rouwkaart in concept klaar. Dat kan rust geven.