Wie zijn wij?

Onyx is een edelsteen. Deze wordt kracht toegedicht in moeilijke en stressvolle situaties. Dat is exact wat wij u wensen.

Een overlijden gaat gepaard met veel emoties. Vaak is het laatste wat u wilt op dat moment van alles regelen. Wij zijn er om u daarbij te helpen. We nemen u zorg uit handen. Maar laten u ook dat doen wat u graag zelf wilt organiseren. We zijn creatief. En inspireren u hoe het nét even anders kan.

Die werkwijze leidt tot een heel persoonlijk afscheid. Of tot besparing in de kosten. Of beide.

Arianne helpt u graag bij uw uitvaart. Wilt u vrijblijvend contact of een overlijden melden?

Bel mij 0610555527

Persoonlijk & weinig overheadkosten

Onyx Persoonlijke Uitvaart is een kleinschalige uitvaartonderneming. Dat is een bewuste keuze. Omdat we zo korte lijnen hebben. Weinig overheadkosten hebben. En onafhankelijk zijn. Dat komt u ten goede. Zo heeft u bijvoorbeeld altijd één contactpersoon.

Dementievriendelijk

We vinden het belangrijk dat iedereen afscheid kan nemen. Als bijvoorbeeld één van de nabestaande dementie heeft, is dat voor velen niet altijd vanzelfsprekend. Arianne van Dorth is gecertificeerd dementievriendelijk uitvaartverzorger. Zij kan samen met u de mogelijkheden bekijken. Onyx Persoonlijke Uitvaart werkt vanuit Amsterdam. Van daaruit komen wij in de gehele Randstad. En daarbuiten als u ons dat vraagt. We werken samen met alle uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen.

Over Arianne van Dorth

Arianne heeft Onyx Uitvaart in 2013 opgericht. Een eigen bedrijf was voor haar een bewuste keuze omdat zij er echt voor families wil kunnen zijn. Niet gebonden zijn aan de tijd die een werkgever haar zou opleggen.

Arianne van Dorth Onyx Uitvaart

“Toen ik bij een fusie boventallig werd, tegelijkertijd mijn moeder overleed en mijn kinderen de leeftijd hadden om uit huis te vliegen, vielen alle puzzelstukjes samen. Dat waar ik al jaren over dacht heb ik gewoon gedaan. Ik heb de  opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd en mijn eigen bedrijf, Onyx Uitvaart opgezet. Mijn vroegere baan als communicatiemanager komt me goed van pas. Goed kunnen communiceren en organiseren zijn ook bij de begeleiding van een uitvaart van groot belang. Ik vind het heel bijzonder om zo dicht bij families te mogen zijn en met ze mee te denken bij zo’n emotionele gebeurtenis. Mensen zijn heel kwetsbaar op dat moment en het vertrouwen dat ze mij geven mag en wil ik niet beschamen. Ik doe er alles aan om een mooi en persoonlijk afscheid neer te zetten. Dat is heel belangrijk, want het is de eerste nieuwe herinnering die een familie maakt. Is die goed, dan kunnen zij van daaruit weer langzaam gaan opkrabbelen. Steeds vaker zie ik dat een voor de overledene belangrijke nabestaande dementie heeft. Om deze zo goed mogelijk afscheid te kunnen laten nemen heb ik de cursus dementievriendelijke uitvaartverzorger gevolgd.”

Natuurlijk kan het voorkomen dat ik een keer met vakantie ben of zo druk ben dat ik niet zelf de uitvaart voor u kan verzorgen. Gelukkig heb ik in een paar collega’s hele goede vervangers gevonden. Die een uitvaart met dezelfde kennis en dezelfde toewijding uitvoeren als ik. Er is dus altijd continuïteit!

Liever een mannelijke uitvaartleider? Dat kan natuurlijk. We hebben een goede band met meerdere freelance uitvaartbegeleiders die Onyx goed kennen en de uitvaart begeleiden zoals dat bij Onyx past.

Direct hulp nodig?

Bij Onyx Uitvaart heeft u altijd één vast aanspreekpunt.
We hebben allemaal jarenlange ervaring en kennen de omgeving en de mogelijkheden goed.

Werkwijze

Onyx Uitvaartzorg heeft bij haar werkwijze een paar uitgangspunten. Deze zorgen ervoor dat u in alle rust afscheid kunt nemen.

Uw wensen staan voorop

We nemen alle tijd om uw wensen te bespreken en leggen de verschillende mogelijkheden uit. We geven u de tijd om besluiten te nemen en inspireren u met alternatieven. In alle rust werken we toe naar een persoonlijk afscheid. Bij voorbereidingen ziet u een overzicht van alle zaken waar we het met u over zullen hebben. De Onyx werkwijze zorgt ervoor dat u de regie heeft waar u dat wilt en dat wij u ontzorgen waar u dat wilt.

Eén vaste contactpersoon

De uitvaartleider die bij u thuis komt om de uitvaart te bespreken, blijft uw vaste aanspreekpunt. Hij of zij begeleidt u ook op de dag van de uitvaart. Zo hoeft u niet telkens opnieuw iets uit te leggen. We kennen de omgeving en de mogelijkheden goed. Wij weten waar we goedkoop terecht kunnen als dat nodig is en kennen ook de bijzondere locaties.

Begroting binnen 24 uur

U ontvangt altijd binnen 24 uur een begroting. Liever vertellen we u al tijdens of kort na het eerste gesprek wat de kosten van de uitvaart zullen zijn zodat u nog vóór we een locatie bespreken goed overzicht heeft en een weloverwogen besluit kunt nemen. Dat lukt ook vaak.

In de begroting ziet u naast het aannametarief alle afzonderlijke kosten voor producten en diensten. Zo kunt u goed zien wat de grootste kostenposten zijn en zo nodig nog wat aanpassen. Voor stille crematies uitvaarten werkt Onyx met een pakketprijs. Dat is een totaalprijs voor af te nemen diensten en producten. Onyx Uitvaartverzorging is onafhankelijk. Dat betekent dat het voor ons niet uitmaakt van welke leverancier een kist komt of voor welk crematorium of welke begraafplaats u kiest.

Welkom met elke uitvaartverzekering

Heeft u een uitvaartverzekering? Of het nu om een naturapolis of kapitaalpolis gaat, bij ons bent u altijd welkom. Op uw polis staat een telefoonnummer dat u kunt bellen als iemand is overleden. Doet u dit, dan wordt u vaak gekoppeld aan een uitvaartonderneming die een relatie tot de uitvaartverzekeraar heeft. Dit is lang niet altijd de goedkoopste uitvaartonderneming. Wij raden daarom altijd aan om, als dat kan, vooraf kennis te maken en een offerte aan te vragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Zorg na de uitvaart

Voor de praktische afhandeling van de uitvaart ontvangt u van ons het boekje ‘Zorgen erna’. Korte tijd na de uitvaart bellen we u. We willen graag weten hoe het op dat moment met u gaat en hoe u terugkijkt op de uitvaart. Bovendien valt er in die tijd nog zoveel te regelen. Wellicht heeft u vragen daarover. Ook dan willen wij er voor u zijn. Lees hier meer over zorg na de uitvaart.

dementievriendelijke uitvaartzorg

Arianne van Dorth is gecertificeerd dementievriendelijke uitvaartverzorger.

Dit betekent dat zij opgeleid is om een nabestaande met dementie, in samenwerking met de familie, op een verantwoorde en goede manier afscheid kan laten nemen van de overledene.

Doodgewoon in de klas, Onyx Uitvaart

Arianne van Dorth is ambassadeur van ‘Doodgewoon’ in de klas.

Doodgewoon in de klas ondersteunt scholen op het moment dat er een overlijden plaatsvindt binnen de school. Het kan om een papa of mama gaan, om een leerling of een leerkracht. Arianne komt in de klas vertellen over wat ‘dood’ is. Liever nog komen we zonder dat deze aanleiding er is. Om de dood bespreekbaar te maken. Interactie en dialoog is de leidraad voor een gastles.

Onyx Uitvaart is aangesloten bij het Meander Netwerk.

Onyx Uitvaart is aangesloten bij het Meander Netwerk. Dit is een netwerk van uitvaartondernemers die allen hun opleiding bij Meander hebben gevolgd. We bevelen elkaar aan in delen van het land waar we zelf niet werkzaam zijn.

Register uitvaartverzorger

Arianne van Dorth is register uitvaartverzorger.

Via het Register wordt de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers geborgd. Zo moet je als uitvaartverzorger bijvoorbeeld permanente educatie volgen

In 2 minuten een offerte op maat aanvragen

Heeft u uw uitvaartwensen op een rij? Graag maken we voor u een uitvaart offerte op maat, afgestemd op uw persoonlijke wensen.