Uitvaart regelen | Onyx Uitvaartverzorging

Uitvaart regelen

Een uitvaart regelen doet u als het goed is gelukkig maar een paar keer in uw leven. Dat is echter wel altijd in een periode van veel verdriet. Terwijl u juist dan veel besluiten moet nemen. En dat goed wilt doen. Wat moet u eigenlijk allemaal regelen? Onyx Uitvaartverzorging heeft de belangrijkste zaken rondom het regelen van een uitvaart voor u op een rij gezet.

“De serviceverlening is uitstekend en dan is er ook aandacht voor het financiële aspect. Er wordt niet overal geld uit geslagen, een eigenschap in deze branche, die ik te vaak ben tegengekomen. De behandeling was deskundig, hulp bij digitale problemen, inleving in de situatie. Niets dan lof.”

Alja

Wat u voor de uitvaart kunt regelen

Wensenboekje Onyx Uitvaartverzorging

Uitvaartwensen

Het is fijn als nabestaanden weten wat uw wensen zijn. Of als u weet wat de wensen van uw dierbare zijn. Bespreek het met elkaar. Moeilijk onderwerp? Zet het dan op papier en zeg tegen elkaar waar uw wensen te vinden zijn. U kunt uw uitvaartwensen vastleggen in ons wensenboekje.

Uitvaart regelen

Adressen

Een van de eerste zaken waar we ons bij het regelen van een uitvaart op richten is het uitnodigen van familie en vrienden voor het afscheid. Het maken van de rouwkaart, maar vooral het verzamelen van de adressen levert vaak de nodige stress op. Als u nu al uw adressenbestand up to date houdt dan scheelt dat straks veel werk. Doet u dat bij voorkeur in excel. Dan hebben uw nabestaanden de keuze: zelf enveloppen schrijven, of de adressen op de enveloppen laten drukken.

Wat u doet bij overlijden

Bel eerst de huisarts. Deze stelt het overlijden vast. Als iemand in het ziekenhuis overlijdt doet een arts daar dat uiteraard.

Zodra de huisarts is geweest, belt u de uitvaartondernemer. Onyx Uitvaartverzorging is 24 uur per dag bereikbaar.

Als u ons belt zullen we een paar vragen stellen

  • We noteren de gegevens van uw dierbare en van u
  • We vragen of u al weet of het een thuisopbaring wordt of dat we gaan vervoeren naar ons dienstencentrum of een uitvaartcentrum.
  • We maken met u een afspraak wanneer onze uitvaartbegeleider bij u langs komt om de uitvaart te bespreken.

Uitvaart regelen

Uitvaart regelen | Onyx Uitvaart

Laatste verzorging

Als u dat wilt, kunt u zelf of met ons uw dierbare verzorgen en aankleden. Wilt u dat liever niet doen, dan doen wij dat uiteraard. Het is handig als de kleding klaarligt op het moment dat onze uitvaartverzorger komt. Heeft de overledene sieraden om? Bedenk dan of uw wilt dat deze meegaan met hem/haar of later nog afgedaan worden.

Het lichaam van een overledene is door de koeling behoorlijk koud. Ook is de kleur van een overledene vaak wat anders. Daarom kiezen nabestaanden tegenwoordig ook wel voor thanatopraxie. Dat is een lichte balseming. Daarmee keert de kleur van de overledene natuurlijk terug. En is het mogelijk om op te baren zonder koeling.

Uitvaart regelen | Onyx Uitvaart

Opbaren en afscheid nemen

Als u een uitvaart gaat regelen vragen we u waar u wilt dat we de overledene opbaren. Dat kan thuis, op bed of in de kist. Als u geen afscheid meer wilt nemen (of één keer) is een verblijf in ons dienstencentrum de goedkoopste plek. Als u vaker afscheid wilt nemen, of een condoleanceavond wenst, is vaak een uitvaartcentrum een goede keuze. Ook kunt u kiezen voor een zogenaamde 24-uurs kamer. Dat is een rouwkamer waarvan u de sleutel krijgt. U kunt dan wanneer u wilt bij uw dierbare zijn.

Uitvaartkist

Uitvaartkist

Als onze uitvaartbegeleider bij u komt, heeft deze een uitvaartkistenboek bij zich. Het aanbod is groot en beperkt zich niet alleen tot dit boek. Soms is het fijn om ons tevoren al te bellen over de uitvaartkist. Bijvoorbeeld als u daar een bepaalde afbeelding op wilt hebben. Of als u een heel speciale kist hebt gezien. We kunnen de uitvaartkist dan vast bestellen, zodat deze er is op het moment van overlijden. Dan kan de opbaring meteen plaatsvinden en hoeven we niet te wachten tot de kist er is.

Speelt het milieu een rol? Kies dan voor een kist van natuurlijke materialen. Bij een begrafenis op een natuurbegraafplaats is dit een vereiste. Een kist maar een mand? Of een lijkwade en opbaarplank? Natuurlijk zitten deze ook in ons assortiment.

Rowukaart

Rouwkaart

Onze uitvaartverzorger heeft een boek met voorbeelden van rouwkaarten bij zich. Veel vaker wijken we daarvan af. Heeft u zelf een of meerdere foto’s die we op de rouwkaart zetten. We maken deze helemaal naar uw wens. U kunt vervolgens kiezen of u de enveloppen zelf schrijft en de kaarten verstuurt of dat wij de enveloppen bedrukken en voor u versturen. Voor de tekst of een gedicht op de kaart vindt u hier meer inspiratie.

Onyx Uitvaartondernemer Amsterdam

Begraven of cremeren

Begraven of cremeren? Een essentiële vraag. Deze hangt vaak samen met gevoel en familietradities. Als er geen voorkeur is, spelen de uitvaartkosten wellicht een rol. We kunnen u daarbij helpen door voor beide een offerte te maken. Wat ook een rol kan spelen is het milieu. Lees verder over een groene uitvaart.

Locaties Amsterdam

Locatie van het afscheid

De feitelijke begrafenis of crematie vindt plaats bij de begraafplaats of het crematorium. Maar het afscheid zelf kan ook ergens anders plaatsvinden. Kijk voor inspiratie eens bij onze bijzondere afscheidslocaties.

Uitvaart regelen

Het afscheid

Bij het regelen van een uitvaart wilt u zorgen voor een afscheid dat past bij het leven dat geleefd is. Niet alleen de locatie speelt een rol. Ook de muziek die gedraaid wordt. Of er al dan niet bloemen zijn. Wie er spreken er? Wordt er beeld vertoond? Maken we gebruik van de koffiekamer? En wat serveren we dan? We denken met u mee en regelen de uitvaart zoals u dat wenst.

Na de uitvaart regelen

Ook na de uitvaart is Onyx Uitvaartverzorging er voor u. U ontvangt altijd ons boekje ZorgNa. Daarin staan veel zaken over de praktische afhandeling na overlijden. Maar ook weten wij vaak waar u terecht kunt voor bijvoorbeeld boedelontruiming, toegang krijgen tot digitale apparaten en niet te vergeten rouwverwerking.