Voorbereidingen voor de uitvaart

Voorbereidingen voor de uitvaart

Er is veel te regelen en te besluiten voor een uitvaart plaatsvindt. Soms kunt u een uitvaart voorbereiden. Dat kan fijn zijn. Wij merken dat het degene die gaat overlijden, maar ook de nabestaanden, vaak rust geeft om de uitvaart al (deels) te regelen.

Voorbereiding op de uitvaart vóór overlijden

Omdat wij bij Onyx beseffen dat een goede voorbereiding u helpt , kunt u geheel vrijblijvend al voor overlijden een afspraak maken met ons. Onze uitvaartverzorger komt bij u langs en bespreekt al uw wensen. We maken vervolgens een offerte voor u. Het is zelfs mogelijk om de rouwkaart al vorm te geven. En natuurlijk geeft onze uitvaartverzorger tips zodat u weet wat u verder al kunt voorbereiden.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Stap voor stap in alle rust voorbereiden

De uitvaartverzorger van Onyx komt nadat u het overlijden heeft gemeld bij u thuis, op een moment dat dat u schikt. De uitvaartverzorger begeleidt u vanaf de melding tot en met de dag van de uitvaart. U heeft dus één vaste contactpersoon. 
We hoeven de uitvaart niet in één dag te regelen. De wettelijke termijn in Nederland voor begraven of cremeren is uiterlijk zes werkdagen na het overlijden. Er is dus tijd om na te denken voor u besluiten neemt. Wilt u liever wel alles tegelijk regelen? Ook dat is mogelijk. Wij volgen uw tempo. Waar beslissingen echt op een bepaald moment genomen moeten worden, zullen wij met zachte hand sturen. 
Natuurlijk spelen ook de uitvaartkosten een rol. Altijd zullen wij binnen 24 uur een offerte aan u voorleggen. Zo kunt u ook op basis daarvan een weloverwogen besluit nemen.

Lees hier meer over onze werkwijze.

De voorbereiding, te nemen besluiten

Verzorging en opbaring

Allereerst overleggen we met u , als daar nog geen besluit over is genomen, waar de overledene wordt opgebaard. Dat kan thuis zijn of in een uitvaartcentrum. Maar ook kunnen we kiezen voor een goedkopere manier als er geen afscheid meer wordt genomen.  We zoeken met u de kist of mand uit. Vervolgens zullen we de overledene verzorgen, kleden en in de kist leggen. En naar de opbaarlocatie brengen.

Cremeren of begraven 

Een belangrijke vraag is of de overledene een wens heeft uitgesproken voor cremeren of begraven. Is dit niet bekend, dan maakt u de keuze. Dit is een van de eerste keuzes die u maakt, omdat de datum en tijd vastgelegd moet worden. Deze hebt u immers ook nodig voor op de rouwkaart. De volgende vraag is: naar welk crematorium of welke begraafplaats gaan we? Er zijn talloze mogelijkheden.

Bekijk hier de crematoria in de regio Amsterdam
Bekijk hier de begraafplaatsen in de regio Amsterdam

Afscheidsdienst

Los van het crematorium of de begraafplaats bepalen we de locatie van de afscheidsdienst. Natuurlijk kunnen we gebruik maken van de aula en/of koffiekamer van het crematorium of de begraafplaats. Steeds vaker zien we een keuze voor een plek waar de overledene vaak kwam. We adviseren u graag om een passende ruimte te vinden.
We helpen u met het invullen van de afscheidsdienst. Kijken hoe we het afscheid persoonlijk kunnen maken. Bedenken zo gewenst rituelen. Helpen met het maken van het draaiboek. Daarnaast zoekt u de muziek uit en verzorgt u indien gewenst een beeldpresentatie. Natuurlijk kunnen we deze ook laten maken.

En verder….

Wij verzorgen de aangifte van overlijden bij de gemeente. We krijgen dan ook de akte van overlijden. Deze hebt u nodig voor officiële instanties. We maken de tekst voor de rouwkaart, de opmaak en verzorgen de verzending. We bespreken het vervoer met u. Evenals de bloemen. En staan u met raad en daad bij daar waar nodig.

Er zijn zoveel mogelijkheden. Wij kennen de regio en de mogelijkheden. We begeleiden u stap voor stap. We maken binnen 24 uur een offerte. Zodat u weloverwogen besluiten kunt nemen.
 

Offerte aanvragen

 

Wilt u meer informatie?

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.