Kosten uitvaart

Zijn er beperkingen bij een uitvaart met betrekking tot Corona?

Op dit moment (laatste update 19 december 2021) geldt het volgende: 

  • De basisregels gelden voor iedereen
  • Maximaal 100 genodigden, ook als de uitvaart buiten plaatsvindt. In verband met de anderhalve meter afstand zijn er bij de meeste locaties helaas minder dan 100 personen welkom. Wij weten hoeveel personen er waar welkom zijn, dus bel ons gerust.
  • Horeca van crematoria en begraafplaatsen is geopend en zonder test/coronapas toegankelijk. Een vaste zitplaats is vereist. De familie komt langs de tafeltjes om na te praten. Zo is er minder beweging.

Tijdens Corona hebben we geleerd creatief te zijn. Met livestreams. Afscheid op gepaste afstand in de tuin. Indrukwekkende erehagen. Online condoleances… We hebben van veel nabestaanden terug gehoord dat de uitvaart weliswaar in klein verband was, maar daardoor ook heel mooi en puur.

Samen met u kijken we naar wat uw wensen zijn. Bedenken we creatieve oplossingen. En zorgen we voor een liefdevol afscheid.

Kosten uitvaart

“De serviceverlening is uitstekend en dan is er ook aandacht voor het financiële aspect. Er wordt niet overal geld uit geslagen, een eigenschap in deze branche, die ik te vaak ben tegengekomen. De behandeling was deskundig, hulp bij digitale problemen, inleving in de situatie. Niets dan lof.”

Alja

Meest gestelde vragen

Een uitvaart tijdens Corona maatregelen brengt veel onzekerheid met zich mee. We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Schroom niet om ons te bellen of mailen. Of gebruik de chatfunctie op deze pagina.

Komen jullie bij mij thuis om de uitvaart te regelen?

Ja. Mits aan de RIVM voorwaarden voldaan kan worden. Dat betekent concreet:

  • anderhalve meter afstand tot elkaar
  • geen nabestaanden aanwezig met Corona of verkoudheidsklachten
  • maximaal 4 personen (inclusief onze uitvaartleider) buiten het huishouden aanwezig.

Een alternatief is contact per telefoon, Zoom of facetime.

Mag ik nog helpen bij de verzorging en het sluiten van de kist?

Gelukkig wel! Wij verzorgen alleen op dit moment niet meer samen met nabestaanden in één ruimte. Dat betekent dat of wij iets doen, of u. Als u iets doet, verlaten wij even de ruimte. En andersom. U mag de kist zelf sluiten. Of wij sluiten de kist voor u.

Kan ik nog wel afscheid nemen?

Ja, dat kan. U kunt uw dierbare, ook als deze overleden is aan Corona, nog steeds aanraken. We raden aanraken in het gezicht af. Het is uiteraard raadzaam direct hierna goed uw handen te wassen.

Een thuisopbaring hoort op dit moment nog steeds tot de mogelijkheden. Voor een rouwbezoek in ons eigen dienstencentrum hanteren wij op dit moment de regel dat er maximaal 5 personen tegelijk aanwezig kunnen zijn. In geval er sprake is van Corona maximaal 3 personen tegelijk. Zo kan de afstand tot elkaar worden gehandhaafd. Binnen de tijd van het rouwbezoek kan er wat ons betreft nog wel gewisseld worden qua samenstelling van het bezoek. Indien uw dierbare aan het Corona virus is overleden is een rouwbezoek in ons dienstencentrum helaas niet mogelijk. We kijken dan naar andere mogelijkheden.

Wat kan er wel en niet bij de uitvaart tijdens Corona?

Een bijeenkomst in de aula van het crematorium of de begraafplaats moet de anderhalve meter per huishouden worden gewaarborgd. Het aantal personen dat een locatie toelaat is afhankelijk van de grootte van de ruimte. We kijken met u naar de beste oplossing voor u en de locatie die daarbij past. We kunnen ons voorstellen dat u graag wilt dat anderen thuis mee kunnen kijken naar de uitvaartdienst. Of dat u voor nu een stille uitvaart (zonder aanwezigheid van nabestaanden) wenst en een herdenking achteraf. We leggen u alle mogelijkheden voor zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.

Hoe kan ik nu het beste condoleren?

Handen schudden, zoenen en omhelzen is nu niet verstandig. Maar een hand op uw hart leggen kan wel. Of uw handen voor uw borst vouwen (namaste groet). Nog een mogelijkheid is een hartje te vormen met uw handen.
Een condoleanceregister is niet bij elke locatie toegestaan. We openen voor iedere familie gratis een online condoleanceregister. Zo is er geen kans op besmetting via een pen.

Ik voel me niet lekker. Kan ik naar de uitvaart komen?

Bent u uitgenodigd voor de uitvaart en heeft u gezondheidsklachten? Als u hoest, niest, keelpijn heeft of koorts heeft, willen we u vragen te handelen volgens de maatregelen die op dit moment in zijn algemeenheid gelden: blijf thuis. Het RIVM maakt een uitzondering voor nabestaanden in de eerste graad. Zij mogen de uitvaart bij lichte klachten bijwonen met gebruik van een mondkapje. Het crematorium/de begraafplaats kan van dit advies afwijken.

De overledene is (waarschijnlijk) besmet met het Coronavirus. Wat nu?

U kunt gewoon ons meldnummer 085-0160028 bellen. Wij vragen vanaf nu aan iedereen of er een vermoeden van Corona is bij de overledene of nabestaanden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze medewerkers de juiste bescherming dragen indien nodig.

Is iemand nog besmettelijk na overlijden?

Het virus kan, ook als het gekoeld wordt, tot 24 uur overleven. Daarom zullen wij als iemand overleden is aan Corona de verzorging in het algemeen pas na 24 uur uitvoeren. Bij een thuisopbaring adviseren wij ook om de overledene eerst 24 uur in ons dienstencentrum te laten verblijven. Onze verzorgers zullen beschermingsmiddelen dragen om te voorkomen dat zich druppels verspreiden als zij uw dierbare verzorgen en in de kist leggen.

Voorbeelden van uitvaartkosten

Wij begrijpen dat u graag een indicatie wilt hebben van de uitvaartkosten. Daarom hebben we een aantal voorbeelden voor u gemaakt van veel voorkomende uitvaarten. U vindt ze op onze pagina kosten uitvaart. Geen voorbeeld gevonden dat aansluit op uw wensen?  Vaak kunnen we telefonisch al een indicatie van de kosten geven. We maken binnen 24 uur een gespecificeerde offerte voor u.

In 2 minuten een offerte op maat aanvragen

Heeft u uw uitvaartwensen op een rij? Graag maken we voor u een uitvaart offerte op maat, afgestemd op uw persoonlijke wensen.