Je denkt er liever niet over na en hebt het er liever niet over. Over wat je wilt dat er gebeurt na jouw dood. Toch is het een goed idee om je uitvaartwensen vast te leggen. Tenslotte ben jij degene die het best weet wat je zou willen.

Voor je  nabestaanden

Je maakt het voor je nabestaanden ook makkelijker om je uitvaart te regelen. Als zij weten waar jouw uitvaartwensen boekje ligt, kunnen zij zo aan de gang. Dat is een voordeel, want vaak merken wij dat nabestaanden wikken en wegen. Zou hij of zij dit wel hebben gewild? Wat nou als ik het verkeerd doe? Natuurlijk doen ze het nooit verkeerd. Want als je je wensenlijst voor de uitvaart niet hebt vastgelegd, dan mogen nabestaanden ervan uitgaan dat je erop vertrouwde dat zij in jouw geest handelen. Toch zien nabestaanden dat niet altijd zo. Je kunt ze dus ontlasten…

Uitvaartwensen vastleggen

Wanneer je je uitvaartwensen vastlegt, heb je zelf bovendien postuum de leiding over je uitvaart. Je weet dat de muziek gedraaid wordt waar jij van hield. Dat de nabestaanden diegenen gaan vragen om te spreken waarvan jij dat ook echt zou willen. Dat het een groot feest wordt als jij dat zou hebben gewild. Of juist heel sober wordt als je dat in je uitvaartwensen hebt duidelijk gemaakt.

Nog een voordeel is dat je op basis van je uitvaart wensenlijst een begroting kunt laten maken. Zo weet je of wat je wilt financieel haalbaar is. Of nog iets moet sparen voor de uitvaart. Of je uitvaartwensen moet bijstellen.

Wensenboekje Onyx Uitvaartverzorging

Overtuigd dat het toch best handig is om een keer na te denken over je wensen? Je kunt gratis een uitvaartwensenboekje bij ons aanvragen. Weet je niet wat er mogelijk is en wil je een keer van gedachten wisselen? Ook dat kan gratis en vrijblijvend.